Grad Velika Gorica

Vijesti

Kružni tok otvoren za promet

rotor1Danas u 18 sati za sav promet otvoren je kružni tok u Velikoj Gorici na križanju Ulice Slavka Kolara i Ulice Matice hrvatske. Nakon dva mjeseca radova, kružni tok je završen prije svih rokova. Po puštanju prometa i ZET je počeo voziti redovnim trasama kojima je vozio i prije početka gradnje rotora.

Brojni građani okupili su se na otvorenju kako bi pozdravili novo prometno rješenje u tom dijelu grada. I predsjednik Vijeća Gradske četvrti Braća Radić, Živko Šimunović, izrazio je zadovoljstvo.

-Čekali i dočekali. Izvanredno! Građani su zadovoljni, izgrađeno je čak i prije roka, direktor je obećao i izvršio obećanje, oko Gospe je već bilo gotovo. Vidite i sami da je lijepo napravljeno. Narod je zadovoljan i to je bitno. Bit će jednosmjeran promet sve dok se ne riješe obilaznice, to je posebno dogovoreno. Treba zahvaliti gradonačelniku Draženu Barišiću za razumno rješenje, vidjet ćemo kad se završi Ulica Andrije Kačića Miošića, onda će i dvosmjerni promet dobro doći.-rekao je Šimunović novinarima.

Građanima je na njihovom strpljenju posebno zahvalio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. -Zahvalio bih se svim građanima koji ovdje žive i koji su tri desetljeća trpjeli tranzitni promet, i ja sam živio u ovom dijelu grada. Trebalo je tu odgajati djecu, živjeti i prelaziti gotovo prometnu autocestu, ići u školu i u Dom zdravlja. Sada to postaje sve puno sigurnije i smirenije. Zahvalio bi im se jer su nam u neku ruku bili partneri. Zahvaljujem i VG Komunalcu koji je prije roka dovršio radove-rekao je gradonačelnik.

Izgradnja rotora počela je 13. lipnja, a već 15. kolovoza rotor je bio dovršen. Jučer od 9 do 13 sati izvršen je tehnički pregled, a nakon što je Ured za izdavanje uporabne dozvole dao odobrenje, gradonačelnik je danas u promet pustio kružni tok ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna.

–Rotor je jedan od prvih važnijih prometnih objekata koji će generirati razvoj života u Velikoj Gorici. Ovo nije samo prometno nego i životno čvorište. U budućnosti će veći dio grada biti prožet ovakvim prometnim čvorištima što će generirati sigurniji, smireniji, udobniji i ugodniji promet. Za one koji su u tranzitu kroz naš grad, ovdje više neće biti mjesta, za to smo izgradili zajedno s RH okolne prometnice i obilaznice.-istaknuo je gradonačelnik.

-Ovaj rotor na ovome mjestu predstavlja i simboliku – to je prvi gradski rotor u urbanom dijelu Velike Gorice. U skorom vremenu gradit ćemo ih još i od dvotračnih jednosmjernih ulica imat ćemo dvotračne smirenije ulice. Prvi sljedeći kružni tok koji će se graditi bit će na križanju Kolodvorske, Ulice Matice hrvatske i Ulice Ljudevita Posavskog. Smirit će se promet i u Zagrebačkoj ulici na križanju kod Unikomerca. Preduvjeti za to su izgradnja južne obilaznice, da se probije Miošićeva ulica i još par manjih ulica da se prožili. Mislim da će Velika Gorica iduće godine u prometnom smislu biti apsolutno drugačija – zaključio je gradonačelnik Barišić.

rotor2rotor3rotor4rotor5