Grad Velika Gorica

Obavijesti

Komunalci pod jednim krovom

goricanka5Završen je novi Komunalni centar i nakon 15 godina podstanarstva, goričke komunalne tvrtke konačno se smještaju pod svoj krov, na jednome mjestu. Od sutra, sve komunalne usluge građani će moći obaviti u novom komunalnom centru VG Goričanka, koji se nalazi na adresi Ljudevita Posavskog 45, u Velikoj Gorici. S ciljem stvaranja boljeg, produktivnijeg ali i uslužnijeg grada, nastavljamo dobar posao u Velikoj Gorici te smo ostvarili uvjete da komunalna usluga bude pristupačnija, modernija i sustavnija.

Uređenje novog komunalnog centra i preseljenjem tvrtki učinjen je prvi korak ka kvalitetnijem i boljem komunalnom sustavu u Velikoj Gorici, ali i boljoj usluzi za građane.
Trgovačka društva u vlasništvu grada, VG Komunalac, VG Vodoopskrba, VG Čistoća i Gradsko stambeno gospodarstvo završila su poslovnu godinu pozitivno te su iz svog redovnog poslovanja podmirila sve obveze, a znatan dio sredstava iz dobiti uložila su i u izgradnju i opremanje Komunalnog centra. Dobar posao gradskih poduzeća nastavljamo i u novom centru koji će dugoročno osigurati dodatne uštede ali i efikasnost poslovanja, učinkovitost usluge te modernizaciju sustava.

Navedena trgovačka društva od svog osnutka su u unajmljenom prostoru i tijekom deset godina za najam su izdvojila 18,5 milijuna kuna. To je bio i razlog za ulazak u projekt VG Goričanke, kupnju nekadašnje posrnule tvornice sa pripadajućim zemljištem, kako bi u konačnici sva komunalna poduzeća bila na jednome mjestu, što će i građanima omogućiti lakše i jednostavnije korištenje njihovih usluga.

U projekt se ušlo s osnovnim ciljem da komunalna poduzeća imaju vlastiti prostor i da umjesto dosadašnjeg plaćanja najamnine ulažu u vlastite prostore. To će omogućiti modernizaciju poslovanja, kvalitetan komunalni sustav i upravljanje istim putem novih tehnologija, što podrazumijeva koncept Pametnog grada, a Komunalni centar bit će na usluzi građanima koji će sve usluge koristiti na jednome mjestu.

Grad Velika Gorica proteklih se godina profilirao kao jedan od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj – koji razvija poduzetništvo i privlači investicije, ali i ulaže u mlade obitelji te posebno, obrazovanje djece. U tom kontekstu ovaj iskorak još je jedna potvrda modernizacije samog grada ali i uvođenje novih sadržaja koji će opravdati ovaj brend grada. Ispred zgrade novog komunalnog centra, na uređenom trgu, postavljena je „pametna“, solarna klupa i „pametna“, solarna autobusna stanica koje nude besplatno napajanje elektroničkih uređaja omogućeno isključivo od energije sunca.
Komunalni centar ne staje na ovome! Cilj je potpuna modernizacija sustava te olakšavanje svih usluga grada za građane. U budućnosti će se u novom prostoru smjestiti i Javna vatrogasna postrojba kao i Crveni križ, a od dodatnih sadržaja Centar će imati bankarske usluge i ugostiteljstvo.

goricanka2

goricanka-info