Grad Velika Gorica

Vijesti

Uređuje se igralište za odbojku na pijesku

odbojkaskoNa prostoru iza Osnovne škole Eugena Kumičića uređuje se igralište za odbojku na pijesku koje je pokrenula grupica zaljubljenika u ovaj sport.

Teren koji je rijetko bio u funkciji uskoro će biti spreman za svakodnevne treninge odbojkaških snaga iz našeg grada.

- Grupica entuzijasta, sadašnjih i bivših odbojkaša i zaljubljenika u odbojku na pijesku, koji su ujedno bili samo jedan dio igača što su početkom 2000-tih koristili taj isti teren dok je bio u funkciji, pokrenuli su inicijativu za osnivanje kluba odbojke na pijesku, i razvoja odbojke u Velikoj Gorici. Pročelnik Krešimir Ačkar i gradonačelnik Barišić su spremno i zainteresirano odgovorili na naše molbe i prijedlog projekta, te nam omogućili nabavku novog pijeska, infrastrukture te ostale potrebne opreme za funkcioniranje terena i kluba-objasnio nam je Josip Lukenda i sam jedan od entuzijasta u ovom malom ali hvalevrijednom projektu.

- Velika Gorica je grad koji je poznat kao grad s jakom odbojkaškom tradicijom, od osnovnoškolskih uzrasta do klupskih ekipa na najvišoj razini. Imali smo nekoliko dvoranskih klubova od koji sada funkcioniraju tri ŽOK Azena, OK Gorica, i jedini muski, OK Velika Gorica, te se tu nesumnjivo nalazi velik interes i za sudjelovanje u odbojci na pijesku. S tom bazom, s novouređenim terenom te s nova dva terena na godinu, stvorili bi se uvjeti za ozbiljno funkcioniranje kluba i razvoj i odgajanje mladih kategorija. Isto tako, naravno da poboljsanje sportske infrastrukture može samo pripomoći u odgajanju mladih, te borbi i prevenciji kriminaliteta, zlouporabe droga i alkohola u društvu- dodaje Lukenda.