Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Promet kroz ulicu Seljine brigade

Poštovanje

Pozdravljam i pohvaljujem planove uređenja centra grada, kako uvođenjem zone usporenog prometa, zabranom prometovanja kamionima kroz centar, izgradnjom rotora te planiranom izgradnjom šetnice.

Međutim zbog ovih promjena u prometovanju gradom u zadnje dvije godine došlo je do osjetno povećanog prometa kroz ulicu Seljine brigade, a ono što je velik problem je taj da je ulice dugačka i ravna te vozači redovito jure velikom brzinom kroz nju.

Kako u ulici nema nogostupa adekvatne širine (na nekim mjestima ga nema uopće) a u ulici živi velik broj djece predškolske i školske dobi, kao i djece koja iz Šenoine i Šandora Đalskog onuda idu u školu, pitanje je vremena kada će se dogodit neka tragedija.

Stoga apeliram na Grad da dogovori postavljanje uspornika (ležećih policajaca) kroz ulicu Seljine brigade kako bi se usporili automobili i osigurala sigurnost djece u prometu.

Lijep pozdrav

Filip Bundalo

6 komentara na: Promet kroz ulicu Seljine brigade

  • Filip Bundalo

    Poštovani

    Prije mjesec dana sam pisao vezano za ležeće policajce u ulici Seljine Brigade i napomenuo da je pitanje vremena kada će se dogoditi neka tragedija.

    Danas se to zamalo dogodilo a pukom srećom nije bilo mrtvih:

    http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/16054/traze-lezece-policajce-a-jutrosnja-nesreca-pokazuje-i-zasto.aspx

    Još jednom kao stanari ulice Seljine Brigade apeliramo na postavljanje ležećih policajaca prije početka školske godine, jer bi idući put posljedice nažalost mogle biti tragične

  • Miro

    Ista stvar se događa i u nastavku u ulici Vjekoslava Majera.Ulica NEMA nogostupa a automobili jure velikom brzinom.
    Pisane su peticije za postavljanje ležećih policajaca ali do danas se nije poduzelo NIŠTA. Tragično je vidjeti kako majke guraju kolica sa malom djecom po ovako prometnoj cesti.Sramota za ovaj grad

  • Davor

    A da se jednostavno sav asfalt u Gorici zamjeni makadamom pa nitko neće moči voziti brzo?

  • Miro

    Kad danas sutra budeš imao djecu vjerujem da nečeš pisati ovakve gluposti street racer-u.

  • Zrinka

    Poštovani svi,

    i ja već 10 godinama ukazujem na problem zvan NOGOSTUP u ulicama Seljine brigade i Vjekoslava Majera, jer još uvijek hodamo po cesti, a djeca nemaju siguran put do škole. Ponovno se javljam jer sve češće imam priliku vidjeti kojom se velikom brzinom kreću motorna vozila navedenim ulicama. Otkako su izgrađene obilaznice svi misle da je promet kroz grad slabiji, no naša ulica je tek sada postala glavna cesta za sve koji ne žele na obilaznicu. Osim prometne nesigurnosti, ulice su i dosta oštećene na samim rubovima gdje se stvaraju lokve po kojima smo primorani hodati veći dio godine, a djeca dolaze mokra u školu. Molim nadležne da obiđu ulice i realno sagledaju dužine ulica kojima djeca prolaze te će vidjeti da se radi o ravnoj cesti koju mnogi koriste kao brzu cestu. Bilo bi poželjno postaviti uspornike ili nogostup barem s jedne strane ceste. Ovako smo primorani voziti i dalje djecu u školu i iz škole, što u protivnom ne bi trebali. Vjerujem da bi se svi stanari tih ulica složili da se odreknu bilo kakvog dalje investiranja u uređenje naselja (ulica)a u korist izgradnje nogostupa ili za početak postavljanje uspornika.
    S poštovanjem,
    Zrinka

  • Davor

    Štovani,
    Kao otac skorog prvašića, moram priznat da je ova problematika direktno ugrozila i moju obitelj. Naime hodanje po ulici Vjekoslava Majera je ravno hodanju po brzoj cesti bez nogostupa. Naprosto nevjerovatno kojom brzinom ljudi voze i kako obilaze pješake (djecu) doslovno u centimetrima. Ja osobno ne mogu pustiti dijete da ide samo u školu u takvim uvjetima. za 2016. g. su planirana sredstava za projektnu i geodetsku dokumentaciju i razgovorom sa komunalnim odjelom u Vg saznao sam da oni planiraju to isprojektirati u cijelosti potez Seljina brigada-Majerova-Lučićeva. E sad na nama stanarima je nažalost ostalo da vršimo pritisak na grad da se krajem godine uvrste i neka sredstva za izgradnju u narednim godinama. Ko god može neka piše dopise, emailove i sl. prema gradu da se obavezno planiraju sredstva za uređenje tih ulica (izgradnju), pošto sredstva za projekte već postoje, jer i grad raspolaže ograničenim resursima i upravo kroz “odjek” javnosti kanalizira ta sredstva gdje su najviše tražena. S Poštovanjem.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>