Grad Velika Gorica

Vijesti

Nova kolica za goričkog paraolimpijca pred put u Rio de Janeiro

sandor1Nova invalidska kolica koja je Velimir Šandor danas na poklon dobio od gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića dio su Strategije kojom Grad pomaže osobe s invaliditetom. No, kako će Velimir u rujnu nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje će trećem svjetskom i drugom europskom mjestu u bacanju diska pokušati pridodati i olimpijsku medalju, namjera je bila sportašu olakšati svakodnevno kretanje te mu zaželjeti sreću na prestižnom natjecanju.

“Nije to pomoć samo zato što je olimpijac nego zbog svega što radi u sportu i kako sudjeluje u našem životu. Vrijednost kolica je 4.000 kuna i nadam se da će ta sredstva omogućiti Velimiru da bude što mobilniji. Grad inače pomaže osobama s invaliditetom, a u ovom slučaju nam je drago da su se te dvije činjenice preklopile i da će to Velimiru dalje pomoći u životu, radu i sportskom životu”, rekao je gradonačelnik Barišić.

Velimir se sa svojim trenerom Ivanom Čengićem, bez kojeg ovaj sportaš ne bi mogao odraditi niti jedan trening, intenzivno priprema za nastup na Paraolmpijadi, a kažu, nadaju se bar srebrnoj medalji. Bez obzira na ovogodišnji rezultat, Velimir Šandor nema namjeru odustati od olimpijske medalje.

“Gura me to da sam sebi dokažem, a onda i drugima, da se neke stvari mogu promijeniti i da može biti puno bolje i ta medalja je rezultat tog svog rada i ona me motivira. Da ne mislim da ću osvojiti medalju na Paraolmpijskim igrama, Europskom ili Svjetskom prvenstvu, vjerojatno se ne bih ni bavio sportom”, objasnio je Velimir Šandor.

sandor2