Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Jednosmjerna nastava

Kao mnoštvo mladih roditelja u Velikoj Gorici suočeni smo sa mnogim financijskim izazovim prilikom podizanja djece. Vjerujem da ste svi upoznati da je većina roditelja koji rade od 8 do 16 sati, bez pomoći djedova, baki ili rodbine oko čuvanja djece, prisiljena u svojem trošku organizirati čuvanje i skrb o djeci i to najčešće putem dadilja. Takva čuvanja koštaju između 2.500 do 3.500 kn, a dadilje se najčešće angažiraju “na crno”. Osim velikog finsncijskog izdatka, očitog poticanja sive ekonomije, gubimo i dragocjeno vrijeme sa svojim najdražima, posebica kada škola pada u popodnevne sate jer djeca dolaze kući poslije 18 ili 19 sati.
Moj konkretni upit se odnosi na mogućnost uvođenja jednosmjene (jutarnje) nastave u sve velikogoričke osnovne škole za djecu koja pohađaju razrednu nastavu (1-4. razdred). Dnevni boravak je organiziran u samo 2 škole u Gradu, što malo olakšava problem, ali ga ne riješava trajno jer su djeca iscrpljena takvim tempom koji je njih prenaporan. Ima li Grad Velika Gorica uopće strategiju organiziranja jednosmjenske nastave? Ako da u kojem vremenskom roku od današnjeg upita?
I supruga i ja radimo u Zagrebu, a ponajviše zbog problema organizacije nastave i nešto boljih socijalnih beneficija za djecu, moja obitelj planira preseliti u Grad Zagreb koji nudi takvu mogućnost u mnogim svojim školama.

Domagoj Lovrić

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>