Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikogoričke udruge dobile prostore na Udarniku

udarnik1Športsko rekreativni centar Udarnik novi je dom za četiri goričke udruge. Gradonačelnik Dražen Barišić predao je ključeve njihovih novih prostorija Vokalno instrumentalnom sastavu Jane, Ženskom rukometnom klubu Udarnik, Etno udruzi Kurilovec te Ansamblu Zlatne godine. Ključeve su, a tako i novouređen prostor, dobili i već stari stanari Udarnika – istoimeni nogometni klub.

“Prostor nam znači zlata. Ženski rukometni klub napokon ima poziciju da se može negdje fiksirati, da negdje ima dokumentaciju, da se imamo gdje skupiti, da imamo negdje lopte i dresove ostaviti, a to nam je bila velika potreba jer se do sada to nalazilo u autima, po prtljažnicima trenera i tako dalje”, objasnio je predsjednik ŽRK Udarnik Josip Mučnjak.

Prostorije Gradske četvrti Kurilovec do sada su bile sastajalište brojnih udruga, tako i 28 članova koliko broji Etno udruga Kurilovec. S druge strane, potkrovlje od oko 200 četvornih metara na ŠRC Udarnik bilo je bez svrhe, unatoč kompletnoj infrastrukturi.

“Vrlo, vrlo smo zahvalni za ovaj prostor koji smo dobili. Konačno imamo mjesto gdje možemo svoje stvari odložiti, svoje zahvalnice staviti na zid, sjesti i na miru održati probu jer članovi i članice i pišu na kajkavskom i izvode predstave na kajkavskom”, rekla je Ana Plehinger, predsjednica Etno udruge Kurilovec.

Za uređenje potkrovlja i njegovo kompletno opremanje namještajem potrebnim za rad udruga, Grad je izdvojio 250 tisuća kuna.

“Izuzetno nam je drago, nakon više godina truda koji smo uložili ovdje u Kurilovec, da smo ga gotovo priveli do kraja. Prije nekoliko dana smo otvorili teren s umjetnom travom, uredili smo glavni i pomoćne terene, izgradili tribine, opremili sportski dom, terasu, parkiralište, sada ćemo još urediti i rukometno igralište na otvorenom. Ovaj kompleks je dobio konture i sad ga prepuštamo sugrađanima koji će ovdje imati i posla, međutim koji će i za uživanje i druženje tražiti negdje svoju oazu“, zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić.

udarnik2