Grad Velika Gorica

Vijesti

Veleučilištu svečano uručen međunarodni certifikat kvalitete

IMG_6694Veleučilište Velika Gorica od danas je ponosni vlasnik međunarodnog ESG certifikata koji jamči kvalitetu visokoškolskog obrazovanja. Priznanje se temelji na europskim kriterijima, a dodjeljuje ga Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

“Ovo priznanje znači jako puno. Više nam možda to znači za internacionalizaciju studija, izlazak na europska tržišta i dolazak stranih studenata kojih već imamo dosta, nego što znači u samoj Hrvatskoj gdje smo već davno prepoznati kao jedna od čelnih visokoobrazovnih institucija u području tehničkih znanosti”, objasnio je dekan VVG-a Ivan Toth i dodao kako se po devet kriterija koje Agencija ocjenjuje, oni nalaze između napredne i razvijene faze.

“Radi se o najvišoj razini kvalitete. Kad je certifikat jednom spreman za dodjelu, znači da je institucija prošla čitav niz koraka, od uvjeta do kadrova, koji nisu nimalo laki i koji su ozbiljni i traže veliki napor od same institucije, ali ona koja ga dobije znači da ima jako dobre temelje za daljnji rad”, objasnila je ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek.

Goričko Veleučilište 15. je obrazovna institucija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj certifikat. No, tu priča za njih ne staje. Budući da ESG međunarodni certifikat vrijedi pet godina, Veleučilište će i dalje morati raditi na zadržavanju sadašnje kvalitete.

“To smo htjeli postići, tu jednu dimenziju intelektualnosti. Htjeli smo zatvoriti taj ciklus da nakon rođenja, odgoja i obrazovanja imamo i visoku školu i da studentima koji će ovdje diplomirati omogućimo da nađu svoja radna mjesta u cijeloj Hrvatskoj, a posebice u našoj Velikoj Gorici”, zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić kojemu je u znak zahvale za podršku Veleučilište uručilo zahvalnicu.

IMG_6685IMG_6672IMG_6678IMG_6652