Grad Velika Gorica

Vijesti

Susret gradonačelnika i najboljih učenika

IMG_6394Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić danas je primio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola.- Želim vam ovom prilikom čestitati na vašem trudu, zalaganju i najboljim uspjesima koje postižete u svom školovanju. Čestitam vam na upornosti i postignutim rezultatima, a ujedno želim najaviti kako će učenike početkom školske godine na klupama dočekati besplatni udžbenici. Time ćemo pomoći učenicima i roditeljima koji imaju velika izdavanja iz kućnog budžeta za obrazovanje. Briga za vas i vaše uvjete odrastanja, jedan je od prioriteta našeg upravljanja gradom. Tako, uz ulaganje u objekte u kojima se obrazujete, ulažemo i u programe koje možete koristiti – istaknuo je gradonačelnik i podsjetio na neke od realiziranih projekata.

Kad govorimo o ulaganjima, treba istaknuti da od ove školske godine radi nova osnovna škola, ona u Novom Čiču, a uz nju i školska sportska dvorana te vanjska igrališta prilagođena za razne sportske interese naše djece. Otvorena je prije tri godine nova sportska dvorana u Rakarju gdje svi naši klubovi treniraju i igraju potpuno besplatno, a uz to smo i jedan od rijetkih gradova koji svim svojim sportašima financira zdravstvene pregleda dva puta godišnje te smo za tu potrebu i osigurali prostor u kojem se nalazi sportska ambulanta.

- Organiziramo za naše mlade od 13 od 16 godina izlazak pod kontroliranim uvjetima kako bi vam upotpunili slobodno vrijeme i omogućili siguran i kvalitetan provod u skladu s vašim godinama. Svake subote organiziramo za sve naše osnovnoškolce i srednjoškolce besplatne instrukcije iz matematike, fizike, kemije, engleskog jezika i hrvatskog jezika. Uređujemo sva dječja igrališta, napravili smo i prvi fitness centar na otvorenom u parku dr. Franje Tuđmana, stipendiramo učenike i studente po kriterijima uspjeha te socijalnom kriteriju – navodi gradonačelnik.

Svake godine Grad ulaže značajna sredstva u objekte i opremu svih škola, pa nas tako i tijekom ovog ljeta očekuju radovi na našim školskim zgradama kako bi učenici s početkom nove školske godine ušli u uređenije prostore. Pokrenuta je i izrada dokumentacije za gradnju kuhinje u OŠ Jurja Habdelića, jedinoj školi koja nema školsku kuhinju.

Grad Velika Gorica želi vam omogućiti lakši, kvalitetniji i ugodniji život uz poruku kako ćemo se uvijek truditi da obrazovanje ne bude luksuz. Onima koji se upisuju u srednje škole želim puno uspjeha i upis u željene škole, a onima koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje želim upise na željene fakultete ili pak uspješan pronalazak zaposlenja i uspješan početak radnog života- zaključio je gra

IMG_6433IMG_6438IMG_6402IMG_6443