Grad Velika Gorica

Vijesti

Radovi u Buševcu, Vukovini i Rakitovcu

IMG_6367Nastavljaju se radovi na javnim objektima u prigradskim naseljima. Kako teku radovi u Vukovini i Buševcu, kao i Radnoj zoni Rakitovec, danas je provjerio gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

U Vukovini se uređuje objekt bivše pošte u kojemu će svoje prostore dobiti mjesni odbor te lokalne udruge, a u njemu će biti i ured LAG-a Zrinska Gora-Turopolje koji će biti središnje mjesto informiranja za korištenje sredstava koji dolaze za ruralni razvoj. Zgrada će se s 270 tisuća kuna u potpunosti obnoviti uređenjem krovišta, fasade te instalacija te time i postati središnje mjesto društvenog života u Vukovini.

Nešto manja vrijednost je radova na nogometnom igralištu NK Polet gdje se uređuje sportski dom koji će najveću promjenu doživjeti u vanjskom izgledu. Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec na gradilištu je rekao kako se posljednjih godina mnogo ulaže u objekte za mjesnu samoupravu odnosno društvene aktivnosti u prigradskim naseljima. Tako se na sportskom domu NK Polet uređuju unutarnje prostorije, ali i fasada te tribine.

- Dok ne počne nogometna sezona napravit će se toplinska izolacija i ovaj objekt će s novom fasadom izgledati onako kako treba. Podijelit ćemo prostore na katu kako bi više udruga ovoga kraja ih mogle koristiti. Cijeli prostor će biti riješen, i tribine trebaju sanaciju i to ćemo riješiti, svi radovi su u vrijednosti oko 170 tisuća kuna – rekao je dogradonačelnik Kolarec.

Radovi na novoj prometnici u Radnoj zoni Rakitovec nešto su se odužili, no konačno dolaze svome kraju i stvaraju bolje uvjete za poduzetnike koji već djeluju u ovom dijelu radne zone.

- Ovo je posljednja prometnica koju uređujemo u Radnoj zoni Rakitovec, dužina je 500 metara i vrijednost investicije je ukupna 3,2 milijuna kuna. Završavamo opremanje ovoga dijela radne zone, južni dio je uređen i rasprodan i kroz mjesec dana očekujemo početak gradnje prvoga objekta – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Iako je gotovo cijela radna zona rasprodana, gospodarska aktivnost i radna mjesta dolaze tel od postojećih poduzetnika, prije svega tvrtke Gorica Staklo, ali i Distributivnog centra koji po potvrdi sredstava iz EU fondova očekuje proširenje gradnjom ULO hladnjače. Stoga je i glavno pitanje kada će novi pogoni?

- Prije nekoliko dana je sklopljen ugovor za 25 tisuća kvadrata s jednom tvrtkom iz Kravarskog koja će uskoro početi graditi svoje pogone, ostale površine su prodane i očekuje se početak izgradnje jednoga objekta. Dva ozbiljnija partnera očekuju pomoć iz EU fondova i dobivanje građevinske dozvole, i uz njih će radna zona zaživjet vrlo skoro – poručio je gradonačelnik.

IMG_6352IMG_6323IMG_6344IMG_6331