Grad Velika Gorica

Vijesti

Novi korak ka sigurnijem gradu: Gradnjom rotora ostvarujemo bolju prometnu protočnost ali i povećavamo sigurnost naše djece u prometu

rotor-zrakPočetak tjedna donio je početak radova izgradnje rotora na križanju ulice Matice hrvatske i Slavka Kolara. Ovaj korak važan je ka dodatnoj prometnoj sigurnosti u Velikoj Gorici. Osim što će se dodatno rasteretiti promet u samom centru grada, rotor će omogućiti i veći stupanj sigurnosti. Osim smanjenja jutarnjih gužvi za vozače, rotor je najbolje rješenje i za sigurnost pješaka.
Sukladno radovima trenutno je na snazi privremena regulacija prometa te se usporeno odvija promet kroz Veliku Goricu.

„Svjesni smo da građani negoduju i da im se teško priviknuti na obilazne pravce. No, istovremeno smo sretni, jer je to dokaz da radimo. U vrijeme kada je cijela država u krizi i kada brojni gradovi grcaju u dugovima, Velika Gorica se razvija i gradi velike projekte, a jedan od njih je upravo izgradnja rotora koji će doprinijeti bržoj protočnosti vozila, manjem zagađenju zraka i većoj sigurnosti na našim prometnicama. Podsjećam kako smo do unazad nekoliko godina imali puno gušći i veći promet, teretna vozila kroz grad i velike opasnosti. Preusmjeravanjem teretnih vozila van grada dobili smo veću sigurnost i ugodniji život u gradu. Završetkom izgradnje rotora dobit ćemo dodatne prednosti i pogodnosti i još veći stupanj protočnosti i sigurnosti. Zato, molim građane za razumijevanje i strpljenje – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Ovim putem pozivamo građane Velike Gorice na razumijevanje, strpljenje i korištenje obilaznih pravaca, kako bi zajednički u toleranciji došli do konačnog cilja, a to je brža protočnost i sigurniji promet kroz Veliku Goricu. Vozači i građani dodatno su obavješteni plakatima na frekventnim mjestima te ostalim komunikacijskim alatima. Završetak radova planiran je prije početka nove školske godine kako bi se gradski život, a posebno sigurnost postavili na najvišu moguću razinu.