Grad Velika Gorica

Vijesti

Nova regulacija prometa: Počeli radovi na rotoru

rotor1Vozače na goričkim prometnicama jutros je dočekala nova regulacija prometa u našem gradu uvjetovana početkom gradnje rotora na križanju Ulice Slavka Kolara i matice Hrvatske.

Građevinski radovi na raskrižju Kolareve i Matice hrvatske vozačima su donijeli obilazne pravce, kao i putnicima koji od danas koriste nova privremena autobusna stajališta zbog ukidanja stajališta na samome Trgu Stjepana Radića.

Za vrijeme izvođenja radova sav promet koji se odvija Ulicom Ljudevita Posavskog iz smjera Zagreba, osim lokalnog prometa kojem je odredište prije gradilišta, preusmjeren je u Kolodvorsku ulicu s glavnim tokom južno u Ulicu Andrije Kačića Miošića, nastavno po Ulici Andrije Kačića Miošića do raskrižja s Kurilovečkom ulicom, nadalje Kurilovečkom ulicom nazad do Ulice Matice hrvatske, a odatle nastavno postojećim prometnim pravcima.

Iz Kurilovečke ulice u Ulicu Matice hrvatske mogu skrenuti samo stanari, dio Kurilovečke od križanja s Ulicom Ivana Gorana Kovačića do križanja s Miošićevom otvoren je u jednoj traci i pretvoren u jednosmjernu ulicu, pa njime mogu samo vozila iz smjera Kurilovca prema centru grada. Na križanju Miošićeve i Kurilovečke ulice također je nova regulacija, a skretanje iz Miošićeve lijevo u Kurilovečku također ima novu regulaciju ceste s prednošću prolaska.

rotor2