Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradska trgovačka društva posluju pozitivno i ulažu u izgradnju Komunalnog centra

goricanka (1)Trgovačka društva u vlasništvu grada, VG Komunalac, VG Vodoopskrba, VG Čistoća i Gradsko stambeno gospodarstvo završila su poslovnu godinu pozitivno i o tome podnijela izvješće na održanim skupštinama.

Rezultate poslovanja prikazat će i gradskim vijećnicima na sjednici koja će biti održana sredinom srpnja u novo uređenom prostoru Goričanke, budućem Komunalnom centru.

Iz svog redovnog poslovanja, društva su podmirila sve obveze prema radnicima i dobavljačima, a znatan dio sredstava iz dobiti uložila su i u izgradnju i opremanje Komunalnog centra.

Osim ulaganja u budući dom svih komunalnih društava koji će početi s funkcioniranjem već u rujnu, poduzeća ulažu i u projekte od značaja za razvoj Grada.

Na Komunalnom centru u tijeku su završni radovi na unutrašnjem uređenju i na uređenju trga ispred same zgrade. Nakon što se u srpnju održi sjednica Gradskog vijeća u navedenom prostoru, poduzeća će početi s preseljenjem i nakon dugog niza godina prestati plaćati najam prostora. Preseljenje će trajati tijekom ljeta, a Komunalni centar svoja će vrata otvoriti građanima u rujnu od kada će se i svi računi moći plaćati u tom prostoru i to bez naknade.