Grad Velika Gorica

Vijesti

Endokrinolog i kardiolog na jesen u Domu zdravlja

IMG_6729Na Domu zdravlja započeli su radovi kojima će se prostor skladišta prenamijeniti u kardiološku ambulantu, a dio prostora namijenjen je i za novu specijalističku ordinaciju.

Kako napreduju radovi provjerio je jutros gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima gdje je o projektu porazgovarao s voditeljem ispostave Doma zdravlja dr. Stjepanom Zagorcom.

-Grad je puno brže i više rastao nego naš Dom zdravlja koji je postao podkapacitiran i koji našim građanima pruža dio usluga zdravstvene zaštite. Iz tog razloga moramo prenamijeniti prostore koji su nekad, kao što se vidi bili logistički prostori, a u budućnosti će biti prostori namijenjeni pacijentima za specijalističke preglede koji će tu biti i koji se do sada nisu mogli raditi u Domu zdravlja- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

-Bez obzira što svi govore da ne možemo imati bolnicu jer smo blizu Zagreba, starijoj populaciji koja je i rizična nije lako doći u Zagreb na pregled, ali s ovime nećemo stati. Zajedno sa Zagrebačkom županijom imamo i druge projekte tako da ćemo u gabaritima Doma zdravlja ponuditi više sadržaja – dodao je Barišić.

Trenutni radovi na uređenju prostora vrijedni su 400 tisuća kuna, a tijekom rujna bi sve trebalo biti spremno da se opremi i unutrašnjost prostora.

-Ovaj je prostor 20-ak godina neiskorišten i koristio se do sada kao skladište. Sada će se prenamijeniti za specijalističke djelatnosti prvo za kardiologiju, a bit će i internističkih pregleda namijenjenih oboljelima od dijabetesa čime će se te zdravstvene usluge približiti ne samo građanima u Velikoj Gorici nego i svim korisnicima iz Pokupsko, Kravarskog i drugih krajeva, a koji također obavljaju preglede u Zagrebu. Uređenjem prostora stvorit ćemo jedan prostor za kardiološku ambulantu koja će se realizirati u suradnji s bolnicom koja će biti zainteresirana za ovakav oblik suradnje – rekao je dr. Stjepan Zagorac, voditelj ispostave Doma zdravlja dodavši kako se uz kardiološku ambulantu planira otvoriti ordinacija za endokrinologiju koja bi pomogla svima oboljelima od dijabetesa ili onima koji imaju problema sa štitnjačom.

- Pacijenti će tu moći obavljati osnovne kardiološke preglede kao što su endometrija, ultrazvuk srca, kontrolni pregledi i slično. Kardioloških bolesnika je puno i to je vodeća bolest po mortalitetu u Zagrebačkoj županiji. Oboljeli liječenje obavljaju u bolnici, ali kontrolne preglede koji su redoviti svakih 6 mjeseci ili 12 mjeseci ovime će moći napraviti bliže mjestu stanovanja – dodao je dr.Zagorac.

IMG_6731