Grad Velika Gorica

Najave

Bogat velikogorički vikend

alpasOvaj vikend obiluje brojnim događanjima u našem gradu. Na sportsko rekreacijskom centru Kurilovec održava se završnica međunarodnog turnira Alpas kup.

Uz klubove iz susjedstva među sudionicima je i sedam hrvatskih prvoligaša (Dinamo, Inter, Split, Slaven Belupo, Hajduk, Lokomotiva i Rijeka) te klubovi iz inozemstva koji se svake godine iz nova vraćaju (OFK Beograd, Željezničar, Bitola, Crvena Zvezda, Tampa Brasov, Troglav), a po prvi će puta terenima u Kurilovcu trčati i mališani iz Australije, Bay Waters. Turnir počinje u subotu, 25. lipnja u 9 sati, a utakmice će se paralelno igrati na četiri terena. Između ostalog i na novom terenu s umjetnom travom na kojem će biti i službeno otvorenje u subotu u 14 sati.

U Buševcu će tijekom subote biti održan Ivansjki turnir društvenih organizacija u velikom nogometu, s početkom u 10 sati, a od 20 sati počinje vatrogasno natjecanje KUP Turopolja koji će završiti tradicionalnom pivijadom uz pržene ribice. Događanja u Buševcu nastavljaju se i u nedjelju otvorenim malonogometnim turnirnom od deset sati, bit će održan i Ivanjski semen u organizaciji etno zadruge Buševec. Nakon svete mise u 17 sati koju pjeva Katedralni zbor sv. Stošije iz Zadra počinje kulturno umjetnički program na ljetnoj pozornici u 18:30. Završnica Ivanja u Buševcu bit će od 20:30 uz nastup grupe „zakon šutnje“ i paljenje velikog ivanjskog krijesa.

Ivanje obilježava i Novo Čiče. Svog župnog zaštitnika Čičani slave uz mimohod svih udruga i gostiju od jezera Ježevo do crkve u kojoj će u 17 sati biti održana sveta misa. U 17:45 domaćini će zainteresiranoj publici predstaviti projekt „Od lana do tkanja“, a od 18:15 na ljetnoj pozornici počinje Međunarodna smotra folklora.