Grad Velika Gorica

Iz medija

Na rang listi uspješnosti hrvatskih poduzetnika Goričani četvrti

grad1Zagreb, Rijeka, Split, Velika Gorica i Varaždin, najuspješnija su županijska središta, veliki gradovi, prema poslovanju poduzetnika! Pokazuje to posljednje izvješće agencije FINA koja je analizirala poslovanje poduzetnika u 2015. godini, a koje govori da gorički poduzetnici imaju bolje rezultate od onih iz Zadra, Osijeka, Dubrovnika…

Odlično četvrto mjesto goričkih poduzetnika, a koje ističe Veliku Goricu kao uspješan grad, rezultat je prije svega dobrih rezultata prema ukupnim prihodima te dobiti. Kako pokazuju posljednje brojke, u našemu gradu je registrirano 1.317 poduzetnika koji zapošljavaju 9.519 radnika, a koji su svojim tvrtkama osigurali neto dobit od 445 milijuna kuna iz ukupno ostvarenih prihoda od 11,8 milijardi kuna za koje je zanimljivo reći i da četvrtina ukupnih prihoda dolazi iz zrakoplovnih djelatnosti.

Gledajući rangiranje Velike Gorice po ove četiri kategorije vidimo da je naš grad u Hrvatskoj deveti po broju poduzetnika te 12. po broju zaposlenih, a gorički poduzetnici su ukupno šesti po ukupnim prihodima te peti po neto dobiti. Očekivano Zagreb, Split, Rijeka i Osijek imaju najveći poduzetnički kapacitet, no rezultat neto dobiti osječkih poduzetnika svrstava ih na tek 57. mjesto u Hrvatskoj zbog čega je Velika Gorica zauzela ukupno četvrto mjesto.

VG Danas