Grad Velika Gorica

Vijesti

Mališani Europski tjedan završili plesom, pjesmom i puštanjem balona

IMG_6096Veselo, veselo, veselo… Upravo tako je prošlo zatvaranje Europskog tjedna kojega su obilježila razigrana djeca koja su uživala u crtanju, plesanju i i balonima svih veličina i oblika.

Sve je počelo već prošloga tjedna, no sam završetak tjedna je odgođen zbog lošega vremena. U gradskom parku dr. Franje Tuđmana u podne su se okupili mališani kojima su pogledi bili upereni u nebo. Puhali su balončiće, gledali velike balone, a svi zajedno u zrak i pustili brojne balone u bojama Europske unije.

Europskim tjednom Grad Velika Gorica informira i educira o Europskoj uniji, a taj način približavanja građana zajednici kojoj pripadamo od 2014.g. obilježavamo kroz niz aktivnosti koje su ove godine se provodile pod nazivom „Svatko je različit – i u tome smo svi isti.“ . U programu je nastupila gorička grupa Feral Instinct, zbor Turopoljska zvona te Folklorni ansambl Turopolje. Sve zajedno organizirali su Grad Velika Gorica, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, Muzej Turopolja i Turistička zajednice Velika Gorica, a priključile su im se goričke osnovne i srednje škole te dječji vrtići.

IMG_6101IMG_6023IMG_6146IMG_6131