Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik na Konferenciji o komunalnom gospodarstvu predstavio projekt Aglomeracije Velika Gorica

konfNa Konferenciji o komunalnom gospodarstvu, koja je održana u Dubrovniku, sudjelovao je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, koji je predstavio uspješnost Velike Gorice u iskorištavanju i čuvanju vodnog bogatstva te je govorio o razvoju komunalne infrastrukture.

Između ostalih pitanja u „Razgovoru s povodom“ gradonačelnik je odgovarao na pitanje kako je Velika Gorica jedan od uspješnijih gradova u povlačenju europskog novca, a sudionike je zanimalo je li to rezultat kadrovskog kapaciteta ili dugoročnog planiranja.

- Rekao bih da je to kombinacija oboje, naravno. Velika Gorica jedan je od najperspektivnijih gradova u Hrvatskoj, a ta titula rezultat je sustavnog planiranja, kvalitetnih projekata, mjera i dobro organiziranog tima. To nije rezultat koji se postiže preko noći i na tome radimo dugi niz godina. Jednako tako smo pristupili i sredstvima iz EU fondova. Organizirali smo dobar, stručan i kvalitetan tim, obrazujemo kadrove o apliciranju i raspisivanju projekata za EU fondove te iste planiramo u svojim aktivnostima i projektima. U tom kontekstu, ponosan sam, jer smo uspjeli u Veliku Goricu i na područje Turopolja dovesti jedan od najvećih projekata na ovim područjima – EU projekt Aglomeracija Velike Gorice, koji predviđa izgradnju 140 km odvodnje i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, ukupne vrijednosti 55 milijuna eura – ističe gradonačelnik Dražen Barišić.

Na Konferenciji je Velika Gorica predstavljena i kao grad koji uspješno brine o svom okolišu i gospodarenju otpadom te je na navedenu temu prezentaciju održao direktor VG Čistoće Željko Galeković. Podsjetimo kako je također iz sredstava Europske unije proveden uspješan projekt „U mojem dvorištu“, u sklopu kojeg je izgrađeno potpuno novo reciklažno dvorište u Mraclinskoj Dubravi.