Grad Velika Gorica

Vijesti

Vojska i mještani čistili prirodu od smeća

cistka1Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš u subotu je održana i na goričkom području, a priroda se od svakojakog otpada čistila na pet lokacija.

U ovu ekološku akciju koja je jedan veliki korak u promjeni odnosa građana prema otpadu uključili su se mještani Mičevca, Velike Mlake, Ščitarjeva, Čičke Poljane, pa i pripadnici Hrvatske vojske. U akcije koje je podržao Grad Velika Gorica sudjelovala su i vozila VG Čistoće koja su odvozila smeće.

Manji divlji deponiji čišćeni su na području MO Velika Mlaka, Mičevec i Ščitarjevo, članovi DVD-a Čička Poljana čistili su put prema društvenom domu, a pripadnici Hrvatske vojske očistili su dvorište i prilaz od prometnice D31 do dvorišta u kojem je nekada stajao radar.

-Skupilo nas se devetero što je bilo dovoljno za ovu akciju. Čistili smo put uz cestu prema društvenom domu i našlo se tu svakakvog smeća. Bilo je halogenih cijevi, našli smo bačena tri bojlera, dječji krevet, pelene, televizor, kosti od životinja, hrpu plastičnih zdjelica, madrace i drugo. Zadovoljni smo akcijom, bude li se održavala svake godine sigurno će biti i manje smeća-rekao nam je Mladen Matanović iz DVD-a Čička Poljana koji je sudjelovao u akciji.

cistka2cistka3cistka4cistka5