- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Upitnik za građane: Velika Gorica – ‘pametni grad’

Posted By Gorica.hr On 24.04.2016. @ 21:14 In Obavijesti | Comments Disabled

pametnigrad [1]Razvojna agencija Grada Velike Gorice VEGORA započela je sa izradom dokumenta „Strategija Pametnog grada Velika Gorica“. Cilj strategije je definirati specifičnosti Velike Gorice i ključne potrebe građana, te ocijeniti mogućnosti uvođenja rješenja koja će unaprijediti život građana, temeljenih na suvremenoj informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji.

Upravo stoga Razvojna agencija VEGORA poziva sve građane Velike Gorice da ispune upitnik na priloženoj poveznici, te tako iznesu svoje svoje viđenje Velike Gorice kao “pametnog grada”.

Upitnik: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/VG-Smart-city-gradani-upitnik [2]

Brojni gradovi u svijetu implementirali su različita “smart city” rješenja na području javnog prijevoza, organizacije prometa i parkiranja, komunalnih usluga, odvoza i gospodarenja otpadom, zaštite okoliša…

Odgovor na pitanje koja rješenja i u kojem obliku su potrebna Velikoj Gorici, na temelju prikupljenih podataka, dati će upravo strategija “Pametnog grada”.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2016/04/upitnik-za-gradane-velika-gorica-pametni-grad/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pametnigrad.jpg

[2] https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/VG-Smart-city-gradani-upitnik: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/VG-Smart-city-gradani-upitnik

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal