Grad Velika Gorica

Vijesti

Nadzor utvrdio uspješnu provedbu EU projekta

imby1Sredinom travnja proveden je u Gradu Velikoj Gorici, kao vodećem partneru, terenski nadzor upravljačkog tijela nad provedbom projekta „U mojem dvorištu – In My Back Yard (IMBY)“, a nadzor je obavila mag. Maja Krstić, ugovorna upraviteljica projekta. Prilikom nadzora provjerena je sva projektna dokumentacija, nabavljena oprema, izvedena investicija te ostvarivanje pokazatelja određenih na razini operacije i programa u okviru kojega se projekt provodi (Operativni program Slovenija – Hrvatska 2007.–2013.).

Nadzorom je utvrđeno da su provedbom projekta postignuti svi neposredni učinci i rezultati koji su bili predviđeni prijavnim obrascem i ugovorom o provedbi projekta.
Istovremeno, 14. travnja 2016. Gradu su kao vodećem partneru doznačena prva financijska sredstva za sufinanciranja projekta putem Europskog fonda za regionalni razvoj, u iznosu od 57.992,43 EUR (433.783,38 HRK), koja se moraju u roku od 8 dana rasporediti svim projektnim partnerima.

Projektu IMBY također je Ugovorom o dodjeli sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini sklopljenim s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU dana 15. 4. 2016. godine, odobreno nacionalno sufinanciranje u iznosu od najviše 536.931,92 HRK čime se, uz već dodijeljena sredstva Zagrebačke županije u iznosu od 100.000,00 HRK, sudjelovanje Grada Velike Gorice i VG Čistoće d.o.o. u sufinanciranju projekta smanjuje na svega oko 250.000 HRK, odnosno oko 4,2% vlastitog učešća.

Najveća investicija u okviru projekta bila je izgradnja novog Reciklažnog dvorišta Mraclinska Dubrava na ulazu u istoimeno odlagalište otpada, koje će predstavljati središnji objekt za odvojeno sakupljanje, razvrstavanje i zbrinjavanje odvojeno sakupljenog otpada na području Grada Velike Gorice u sklopu budućeg cjelovitog sustava gospodarenja otpadom.

Grad Velika Gorica i njegov Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša nastavit će i u budućnosti privlačiti što više financijskih sredstava iz fondova EU i drugih izvora izvan Proračuna Grada Velike Gorice, osobito za projekte gospodarenja otpadom, koji su ujedno i financijski najzahtjevniji u provedbi.

imby2imby3imby4imby5