Grad Velika Gorica

Vijesti

Dvorana u Novom Čiču dobila najsuvremeniju sportsku opremu

IMG_5830Najmodernija škola u Hrvatskoj dobila je i najmoderniju sportsku opremu u školskoj sportskoj dvorani. Grad Velika Gorica izdvojio je za opremu sportske dvorane 700 tisuća kuna, a nakon dobivenog natječaja opremu je isporučila i postavila tvrtka Sport net inženjering.

Tako je u dvorani postavljeno šest košarkaških konstrukcija, golovi i mreže za rukomet i odbojku, a u opremi su i najsuvremenije penjačke i gimnastičke sprave, strunjače, švedske ljestve i klupe, stolovi za stolni tenis, garderobne klupe u svlačionicama, oprema za kabinet nastavnika TiZK, te brojne lopte i sportski rekviziti s pripadajućim ormarima i košarama. Dvorana ima i pomičnu pregradu te se u isto vrijeme mogu odvijati dva nastavna sata tjelesnog odgoja.
Novi golovi sa zaštitnom mrežom, koševi i odbojkaška mreža postavljeni su na tri vanjska asfaltirana igrališta za odbojku, košarku i mali nogomet (rukomet), te se dolaskom lijepog vremena nastava može odvijati i na vanjskim igralištima.
Osim nastavnog procesa, dvorana i vanjska igrališta moći će se koristiti za rekreaciju građanstva i velikogoričkih klubova koji tako dobivaju još jedan sportski kompleks za treninge svojih selekcija.
Dvoranu i vanjska igrališta danas je obišao i gradonačelnik Dražen Barišić koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom opreme koja će koristiti prvenstveno mališanima škole, a li i svim zainteresiranim građanima i sportašima. – Ovime je uređen jedan kompleks koji je sigurno oživio centar Novog Čiča ali i okolnih naselja. Zadovoljan sam što smo omogućili djeci normalnu nastavu tjelesnog odgoja, a i mjesto za rekreaciju građanima i klubovima – istaknuo je gradonačelnik.

IMG_5814IMG_5849