Grad Velika Gorica

Vijesti

Visoko na listi uspješnih: Na sto Goričana tek četiri su nezaposlena

grad1Problem nezaposlenosti u Hrvatskoj neće se riješiti tako skoro, no da u cijelom sivilu ima i svijetlih primjera pokazuju posljednji podaci koji su Veliku Goricu stavili na visoko treće mjesto tablice gradova prema broju nezaposlenih na sto stanovnika.

U mjesecu siječnju u Hrvatskoj je bilo registrirano 293.236 nezaposlenih osoba, od kojih je 88.108 mladih u dobi do 29 godina. Analizirajući podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz siječnja ove godine, Jutarnji list je kreirao top-listu deset gradova u kojima je najmanja nezaposlenost.

Na vrhu ljestvice našao se Buzet koji ima samo dva nezaposlena na 100 stanovnika koji je time opravdao Forbesovu titulu jednog od najboljih gradova za život u Hrvatskoj. Na drugom mjestu je hrvatska metropola s tri nezaposlena na stotinu stanovnika, a odmah iza Zagreba se smjestila Velika Gorica na trećem mjestu s četiri nezaposlena građana na 100 stanovnika, baš kao i Novalja i Sveti Ivan Zelina. Slijede Novi Marof, Rovinj i Pag s pet nezaposlenih na 100 stanovnika te Križevci i Benkovac.

Od drugih gradova Zagrebačke županije Jatsrebarsko je na 13. mjestu sa sedam nezaposlenih na 100 stanovnika, Vrbovec je na 19. mjestu s osam nezaposlenih na sto stanovnika, a s istim brojem nezaposlenih na 100 stanovnika slijedi i Samobor.

Izvor: Jutarnji list / VG Danas