- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Uspješna 24. Turopoljska trka

Posted By Gorica.hr On 14.03.2016. @ 18:31 In Vijesti | Comments Disabled

trka [1]Turopoljsku trku ako je suditi prema netom završenom 24. izdanju čekaju bolji i svjetliji dani. Lokacija u centru grada, nova trasa polumaratonske trke, veći nagradni fond, veća zainteresiranost trkača te uvođenje trke nordijskog hodanja samo su neki od noviteta koje su ove godine uveli organizatori iz Maraton kluba Velika Gorica.

-Dojmovi su odlični, a preseljenjem na ovu lokaciju htjeli smo napraviti dodatni korak prema popularizaciji sporta, rekreacije i trčanja. Uz pomoć Večernjeg lista omasovili smo trku što me posebno veseli. Iako smo imali vrlo kratki rok od mjesec dana za organizaciju trke ja sam jako zadovoljan- ispričao nam je predsjednik Maraton kluba Velika Gorica Darko Mišerić.

Više od 400 prijavljenih trkača na startu poluamaratonske i trke građana na 5 kilometara iznenadilo je i same organizatore zbog čega je i kasnio start glavne utrke.

Dominacija mađarskih trkača

Turopoljska trka oduvijek je bila mamac za trkače iz Mađarske koji su dragi gosti Velike Gorice i Turopolja. Naročito se to odnosi na trkače iz Benedek Teama koji su posljednjih godina većinom i odnosili pobjede. Iznimka nije bila niti jučerašnaj trka na kojoj je u muškoj konkurenciji po prvi puta slavio Laszlo Gregor koji je stazu kroz Veliku Goricu, Gradiće, Lomnicu i Lukavec pretčao u vremenu od 1:07:00 što mu je bilo dovoljno za prvu pobjedu u Velikoj Gorici.

Iza njega ciljem su kao drugoplasirani i trećeplasirani prošli Tamas Nagyi i Srđan Samardžić, dok je najbolje plasirani trkač iz Hrvatske bio Zoran Žilić iz AK Koprivnica koji je zauzeo četvrto mjesto.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila hrvatska olimpijka Marija Vrajić koja je iza sebe ostavila natjecateljice iz Mađarske, Szabo Tunde i Zitu Kacser.

Turopoljski petak Dini Bošnjaku

Na dionici od pet kilometara očekivano je prvi ciljem prošao Dino Bošnjak koji je još jednom otrčao utrku bez prave konkurencije. Dino je u cilj utrčao sa smješkom na licu, a prve pratitelje Karla Sušilovića i Gorana Grdenića ostavio je za gotovo jednu minutu.

-Prvi puta sam trčao ovom trasom i mogu reći da je staza stvarno super. Sve je ravno, a i lijepo je trčati kroz Veliku Goricu. Bila je to uživancija i vjerojatno ću ponovno trčati i sljedeće godine- po ulasku u cilj rekao nam je Dino Bošnjak.

Ako je pobjeda pobjeda Dine Bošnjaka bila očekivana u muškoj konkurenciji to se onda može reći za pobjedu Mateje Parlov u ženskoj konkurenciji koja je također za cijelu minutu bila brža od konkurencije, Lucije Kimani i Katarine Vukančić.

Građansku utrku nije propustio niti popularni Čamazo koji je usprkos nesreći koja ga je zadesila tijekom trke (pao je te je raskrvario ruku, op.a) s uspjehom pretrčao pet kilometara, i to u čarapama.

Organizatori se nadaju zatvaranju prometa za sljedeću godinu

Turopoljska trka ove je godine imala i novitet, utrku nordijskog hodanja na pet kilometara koja je dodatno obogatila cjelokupan sadržaj kojem je lani pridodana i promotivna utrka osoba s invaliditetom. Najveći interes očekivano su izazvala učeničke trke koje su s prvotne lokacije u Parku dr. Franje Tuđmana prebačene na Zagrebačku ulicu kojom je prodefiliralo gotovo osam stotina školaraca.

-Sljedeće godine slavimo četvrt stoljeća Turopoljske trke te sada mogu reći kako će to sve biti na višoj razini. Pripreme kreću već sljedećeg tjedna jer želimo okupiti još više trkača, ali i zatvoriti promet kroz dio Velike Gorice. Naša je želja da to bude doživljaj sporta i rekreacije kao što je to slučaj i u svim hrvatskim gradovima- na kraju će Darko Mišerić.

REZULTATI
POLUMARATON (M): 1. Laszlo Gregor, 2. Tamas Nagy, 3. Srđan Samardžić
POLUMARATON (Ž): 1. Marija Vrajić, 2. Szabo Tunde, 3. Zita Kascer
5 km (M): 1.Dino Bošnjak, 2. Karlo Sušilović, 3. Goran Grdenić
5 km (Ž): 1. Matea Parlov, 2. Lucia Kimani, 3. Katarina Vukančić

UČENIČKE TRKE
1.-2. RAZRED (M): 1. Jakov Perinac, 2. Mihael Labaš, 3. Marko Branić
1.-2. RAZRED (Ž): 1. Vita Andrić, 2. Hana Tašaković, 3. Elena Mrzljak
3.-4. RAZRED (M): 1. Borna Bujdo, 2. Jan Tisaj, 3. Noa Majetić
3.-4. RAZRED (Ž): 1. Anja Slavinić, 2. Ema Vuković, Laura Sabolec
5.-6. RAZRED (M): 1. Ian Hriberski, 2. Marko Rovišan, 3. Dino Plodinec
5.-6. RAZRED (Ž): 1. Beata Bujdo, 2. Tea Oljača, 3. Dea Borojević
7.-8. RAZRED (M): 1. Marko Gregurec, 2. Luka Šostarić, 3. Albert Rušak
7.-8. RAZRED (Ž): 1. Una Borojević, 2. Nina Vuković, 3. Ivona Vedriš


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2016/03/uspjesna-24-turopoljska-trka/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/trka10.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal