- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Sportska ambulanta nastavlja rad

Posted By Gorica.hr On 31.03.2016. @ 13:47 In Vijesti | Comments Disabled

ambulanta [1]Grad Velika Gorica neće svoje sportaše ostaviti bez mogućnosti sportskih pregleda u Velikoj Gorici. Razlog trenutno zatvorene sportske ambulante je istek dosadašnjeg ugovora i rješavanje zakonskih procedura za sklapanje novog. Ujedno, tijekom navedenog postupka, Grad traži model za poboljšanje dosadašnjih usluga. Trenutno zatvaranje sportske ambulante trajat će vrlo kratko i sportaši neće ostati uskraćeni za besplatne preglede, jer je Velika Gorica jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji preglede plaća iz proračuna, a ne na teret roditelja.

- Žao nam je ako je došlo do pogrešnog tumačenje i možda nespretnosti u komunikaciji odjela i sportskih klubova, pa koristim priliku da se zbog navedenog ispričam. Ono što želim naglasiti je da će ambulanta vrlo brzo ponovno biti u funkciji i da će naši sportaši moći obaviti i dalje preglede u njoj – izjavio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Velika Gorica grad je sporta i s velikim ulaganjima u njega nastavlja i dalje. Podsjećamo kako je u proteklom razdoblju uloženo u sanaciju i modernizaciju sportskih domova na velikogoričkom području, a za koje se sada provodi i postupak legalizacije.

- Sagradili smo sportsku trenažnu dvoranu, otvorili i omogućili rad navedene sportske ambulante, postavili dvije atletske tartan staze na gradskom stadionu, kao i umjetnu travu na istome. Uređeno je fitness igralište u parku dr. Franje Tuđmana koje koriste mnogi Velikogoričani, u planu je uređenje još nekoliko igrališta u gradskim četvrtima. Trenutno se postavlja umjetna trava na stadionu u Kurilovcu, a u završnoj je fazi i potrebna dokumentacija za gradski bazen čija će gradnja početi još ove godine. Siguran sam da građani i sportaši prepoznaju naša nastojanja da sportskim kolektivima pružimo maksimalnu potporu u radu kao i činjenicu da svim građanima putem odgovarajuće infrastrukture želimo omogućiti provođenje slobodnog vremena na aktivan, sportsko rekreativni način – kaže gradonačelnik Dražen Barišić.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2016/03/sportska-ambulanta-nastavlja-rad/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ambulanta.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal