- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Sisačka dobila drvored: Neka rastu za moju Andreu i djecu s posebnim potrebama

Posted By Gorica.hr On 23.03.2016. @ 12:42 In Vijesti | Comments Disabled

drvored1 [1]Drvored stupolikih japanskih trešanja od sada će krasiti Sisačku ulicu. VG Komunalac posadio ih je 39, čime ulica dobiva zeleni pojas u duljini pola kilometra. Josip Kolić donirao je tri trešnje. Posvetio ih je svojoj sestri Andrei koja je zbog bolesti u invalidskim kolicima.

„To sam posvetio svojoj sestri i općenito djeci s posebnim potrebama u našem gradu. Neka to bude primjer i drugima da također kupe svoje drvo, posvete ga nekome i učine jedno lijepo djelo“, kazao je Kolić.

„Svaki građanin može donirati sadnicu i posvetiti je nekome. Tako je on posvetio svojoj sestri i te tri sadnice će biti njegove“, dodala je Ivana Krvarić iz VG Komunalca, ističući kako će akcijom sadnje drvoreda po goričkim ulicama grad biti zeleniji, a zrak čišći.

„Cilj je da se Gorica malo obnovi što se tiče zelenila i drvoreda i da ljudi sudjeluju u toj akciji jer su financijska sredstva uvijek problem. Građani se mogu javiti nama u VG Komunalac, Odjel održavanja zelenih površina gdje mogu izabrati i kupiti željeno drvo, bila to trešnja, javor ili neko drugo drvo“, pojasnila je Krvarić. Njezina kolegica Ivana Zubec ističe kako je na taj način već podignuto nekoliko drvoreda u gradu.

„Dovršili smo sadnju drvoreda javora u Ulici Andrije Kačića Miošića, sada je na red došla Sisačka ulica, a dovršit ćemo i Drvored dobrovoljih darivatelja krvi u Kolodvorskoj ulici“, rekla je Zubec, otkrivši kako će akcija biti nastavljena i na jesen i to sadnjom drvoreda u Ulici Slavka Kolara i Željezničkoj ulici.

Donator Josip Kolić raduje se zelenoj Gorici i najavljuje kako će pratiti rast trešanja posađenih u čast njegovoj sestri.

„Nadam se da će trešnje biti dugo ovdje. Bit će mi lijepo gledati kako rastu i razvijaju se. Možemo to usporediti i s našim gradom koji se i dalje razvija, pa neka poruka bude jedan napredak društva i našeg grada“, napomenuo je Kolić.

Inače, svako donirano drvo u gradu na sebi će imati posebnu pločicu s imenom vlasnika-donatora, naravno onih koji ne žele biti anonimni.

drvored2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2016/03/sisacka-dobila-drvored-neka-rastu-za-moju-andreu-i-djecu-s-posebnim-potrebama/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/drvored11.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/drvored21.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal