Grad Velika Gorica

Vijesti

Projektu ‘Mladi i uspješni u Hrvatskoj’ priključio se projektni tim ‘Mladi u fokusu’

mladi1Projektni tim „Mladi u fokusu“ uključio se u projekt „Mladi i uspješni iz Hrvatske“ kojeg pokreće Volonterski ured Međimurja. Cilj projekta je promijeniti negativnu sliku mladih u društvu te pozitivnim pričama motivirati mlade koji još nisu aktivni u svojoj lokalnoj zajednici – da to postanu.

Svjesni smo kako su u Hrvatskoj mladi u nezavidnom položaju i kako je negativna slika o mladima stvorena iz više razloga – visoka stopa nezaposlenosti i iseljenja iz Hrvatske, slabo uključivanje mladih u politiku i lokalne inicijative, nezainteresiranosti za poduzetništvo, loše poznavanje opće kulture i sl.

Uključenjem naših mladih Velikogoričana u ovaj projekt, sudjelovati ćemo u mijenjanju stereotipnog poimanja mladih kao inertnih, pasivnih ili pak buntovnih i dominantnih skupina pojedinaca. Mladi su u položaju koji frustrira – no ovdje se otvara prostor za rast i razvoj.
U takvom prostoru, mladi imaju mogućnost napraviti nešto za sebe, aktivirati se i preuzeti odgovornost za svoje životne izbore i odluke.
Smisao ovog projekta jest podržati mlade u njihovoj različitosti – „Takav kakav jesi – vrijedan si i doprinosiš svijetu na najbolji mogući način“.

Projekt egzistira na Facebook stranici „Mladi i uspješni u Hrvatskoj“ https://www.facebook.com/Mladi-i-uspješni-iz-Hrvatske-1007033449352753/info?tab=page_info te predstavlja mlade iz cijele Hrvatske. Sastoji se od fotografija mladih osoba (15-30) te predstavljanja onoga tko su oni, po čemu su posebni, što ih motivira…
U ovaj projekt, uključili smo se kako bismo i mi kao šesti grad po veličini u Hrvatskoj predstavili svu različitost naših mladih.

Ovim putem pozivamo sve mlade Grada Velike Gorice(15- 30 godina), koji žele sudjelovati u ovome projektu da nas kontaktiraju na mladiufokusu@gmail.com te da pošalju svoju fotografiju i kratak tekst o sebi koji ćemo objaviti na stranici „Mladi i uspješni iz Hrvatske” i na stranici „Mladi u fokusu“.