Grad Velika Gorica

Vijesti

Potpisani kolektivni ugovori

kolektivni1Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić potpisao je dodatke kolektivnim ugovorima sa sindikatima gradske uprave, Javne vatrogasne postrojbe i djelatnika u kulturi. Ovim aneksima izjednačena su prava svih djelatnika u navedenim područjima po pitanjima ostvarivanja dodataka na plaću, plaćanja troškova prijevoza kao i plaćenih dopusta i eventualnih otpremnina.

Također, danas je potpisan i novi kolektivni ugovor, na neodređeno vrijeme, sa sindikatom djelatnika u predškolskom odgoju i obrazovanju.
Kolektivnim ugovorom s radnicima predškolskih ustanova definirana su, između ostalog, poboljšanja u pogledu dodataka na plaću. Tako, odgojno obrazovni radnik koji obavlja voditeljske poslove po lokacijama, ostvaruje pravo na povećanje plaće od 1% po odgojnoj skupini za razliku od dosadašnjih 0,50%, a definirano je i da će se osnovna plaća radnika uvećat ako radnik ima znanstveni stupanj magistra znanosti 10% za razliku od dosadašnjih 8 %.

Ugovoreno je i plaćanje prijevoza za sve radnike, neovisno o udaljenosti stanovanja od lokacije rada, a dobrovoljni davatelji krvi ostvaruju dva, umjesto dosadašnjeg jednog slobodnog dana.
- Izražavam zadovoljstvo zbog potpisanih kolektivnih ugovora ali i postignutog dogovora između pregovaračkih odbora grada i sindikata da će se pregovori, a u vidu ostvarenja povećanja plaće, nastaviti u jesen uoči izrade proračuna za 2017. – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

kolektivni2