Grad Velika Gorica

Vijesti

Gnijezda, pisanice i zečići uljepšali Veliku Goricu

pisanice1Za deset dana proslavljamo najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Duhovne pripreme su započele korizmom na Čistu srijedu, a posljednjih dana intenzivnije se radi i na prigodnom ukrašavanju grada.

Tako je na istočnom ulazu u Veliku Goricu postavljena velika košara sa cvijećem i pisanicama. Na početku Zagrebačke ulice nalazi se gnijezdo od slame sa velikim pisanicama, a fontana na Trgu Stjepana Radića sada je gnijezdo sa pisanicama.

U Parku dr. Franje Tuđmana na stablu su postavljene pisanice koje su izradila djeca i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje. Radionica je održana i u Muzeju Turopolja, gdje su se potrudili oslikati male pisanice koje će biti postavljene u malim cvjetnjacima u gradu.

Svi gradski vrtići također su se uključili u ukrašavanje grada. Mališani i njihove tete izradili su dvodimenzionalne likove, a koji su postavljeni u parku dr. Franje Tuđmana i u parku Franje Lučića.

Dvadeset pisanica izloženo je u predvorju Gradske uprave, a oslikale su ih odrasle članice skupine za izradu rukotvorina KUD-a Stari grad Lukavec, pod vodstvom Goranke Ignjatović. Ukrašavale su akrilnim bojama i decoupage tehnikom, a motivi su vezani uz Veliku Goricu i turopoljski kraj. Na pisanicama su oslikani grb Grada Velike Gorice, Stari grad Lukavec, velikogorička ruža, motivi narodne nošnje. Pisanice će biti postavljene do Mladog Uskrsa, a mogu ih razgledati i građani.

pisanice2