Grad Velika Gorica

Vijesti

58. natjecanje mladih tehničara u OŠ Eugena Kumičića

tehnicari1Već tradicionalno OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice je domaćin županijskog Natjecanja iz Tehničke kulture. Ove godine na natjecanju sudjeluje 148 mladih tehničara podijeljenih je u dvanaest kategorija i oko 50-ak njihovih mentora iz cije Zagrebačke županije.

Nakon himne, Eva Šajgo učiteljica Tehničke kulture iz OŠ Eugena Kumičića, koja je i voditeljica Županijskog stručnog vijeća tehničke kulture, pozdravila je sve prisutne zaželjevši im dobrodošlicu.

Krešimir Ačkar, pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i šport kao predstavnik Grada Velike Gorice, poručio je učenicima da su već sada pobjednici samim dolaskom na Županijsko natjecanje, a zahvalivši se domaćinima iz OŠ Eugena Kumičića, rekao je da se nada da će još dugo godina biti tako dobar domaćin.

58. natjecanje mladih tehničara otvorio je Ivan Vlainić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture. Nakon pozdravnog govora, uručio je OŠ Eugena Kumičića prigodni poklon.

Kategorije su u kojima se natječu mladi tehničari su: Maketarstvo i modelarstvo, Graditeljstvo, Strojarske konstrukcije, Obrada materijala, Elektrotehnika, Elektronika, Robotika, Fotografija, Robotsko spašavanje žrtve, Automatika, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, Orijentacija i komunikacija. Nakon pisane provjere, učenici izrađuju rukotvorine, a na kraju svoj rad trebaju i obrazložiti.

Uz dodjelu nagrada i priznanja najboljim učenicima, Natjecanje završava u popodnevnim satima.

tehnicari2