Grad Velika Gorica

Vijesti

Svjetski dan bolesnika: Djeca iz vrtića razveselila starije i nemoćne

danbolesnih6Na današnji dan u Katoličkoj crkvi obilježava se Svjetski dan bolesnika. Tom prigodom djeca srednje vrtićke grupe iz Dječjeg vrtića Koraci u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa posjetili su korisnike Doma za starije i nemoćne “Ljubav”.

-To je dan kada skrećemo pažnju i pozornost na potrebe bolesnika, pošto u Velikoj Gorici nemamo bolnicu u kojoj bi mogli posjetiti bolesnike, došli smo u Dom za starije i nemoćne “Ljubav” zajedno s djecom iz Dječjeg vrtića Koraci. Donijeli smo razna društvene igrice u kojima se djeca druže s korisnicima doma. Na samom početku predala su im jednu čestitku u kojoj su napisali što su sve s tetama u vrtiću radili na ovu temu- rekla nam je Suzana Strunjak, ravnateljica GD Crvenog križa Velika Gorica.

Volonteri iz Crvenog križa donijeli su društvene igre puzzle, domino i memory koje su vrlo rado zaigrali mališani iz vrtića i korisnici Doma koje su došli razveseliti.

-S nama je u posjet starijima sugrađanima došlo 19-ero djece, svi mo se pripremali za ovaj posjet, putem smo pjevali pjesmice, izradili smo čestitku sa srčekima koja su oslikala djeca i postavljali smo obična pitanja koliko je tu ljudi, tko se brine o njima, kako ćemo ih razveseliti i tako dalje – rekla nam je teta odgajateljica iz DV Koraci Irena Folmažić.

Ovakvim susretima korisnicima doma zasigurno je uljepšan jedan običan dan, a djeca, iskrena kakva jesu, samom igrom učinila su humanu gestu.

-Družimo se s djecom, igramo memory, djeca su super- rekla nam je gospođa Đurđica koja je sa svojom prijateljicom Vericom i djecom cijelo vrijeme igrala društvene igre.

Svjetski dan bolesnika 11. veljače uveo je papa Ivan Pavao II. s ciljem da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb. Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetiše u Lourdesu, poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti.

VG Danas