- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Prikaz glazbeno-scenskog djela ‘Bitka za Vukovar- Kako smo branili grad i Hrvatsku’

Posted By Gorica.hr On 15.02.2016. @ 19:52 In Najave | Comments Disabled

vukovar [1]Ovoga tjedna održavaju se dvije promocije knjiga o Domovinskom ratu. U Veliku Goricu dolaze Damir Markuš Kutina, dragovoljac HOS-a koji je ujedno autor knjige „58-Kako smo branili Vukovar i Bogdanovce“ te Vukovarac, hrvatski branitelj i logoraš Damir Plavšić koji će predstaviti knjigu „Ne plači, moj dobri anđele“.

U organizaciji HVIDRA-e Velika Gorica promocije knjiga održat će se u petak, 19. veljače, s početkom u 19 sati u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

Uz predstavljanje knjiga pogledajte i izložbu ratnih fotografija HOS-a te prikaz glazbeno-scenskog djela „Bitka za Vukovar- Kako smo branili grad i Hrvatsku“. U predstavi nastupaju glumci scene Gorica i članovi KUD-a Novo Čiče. Organizatori su grad Velika Gorica i velikogorička HVIDRA.

„Tu se radi o dva branitelja Vukovara koji su napisali dvije prekrasne knjige. Prikazat će je kroz glazbeno-scensku predstavu. Mislim da će to biti jedan izvanredan događaj. Moram reći kako se ta predstava održava u 40-ak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. Interes je jako velik što nam je jako drago“, kaže predsjednik goričke HVIDRA-e Mate Ćorić.

„Cijeli taj dio programa prikazat će KUD Novo Čiče. Zanimljivo je to što svaki grad za vrijeme predstavljanja knjige ima svoj vlastiti program. HVIDRA je organizirala prikazivanje plesova Turopolja i Posavine u našim domaćim nošnjama, a kroz sve to još će se protezati i čitanje tekstova pjesama“, dodala je tajnica goričke HVIDRA-e Nataša Hader.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2016/02/prikaz-glazbeno-scenskog-djela-%e2%80%98bitka-za-vukovar-kako-smo-branili-grad-i-hrvatsku%e2%80%99/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vukovar8.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal