Grad Velika Gorica

Vijesti

Podijeljeni certifikati menadžerima poslovnog razvoja

mpr1“Menadžeri poslovnog razvoja”, projekt koji za cilj ima obučavanje mladih visokoobrazovanih osoba za samozapošljavljanje i poduzetništvo, nakon edukativnog dijela i prakse za učesnike ušao je u svoju završnu fazu otvaranjem velikogoričkog ureda za savjetovanje poduzetnika.

Ured koji se nalazi u Šetalištu Franje Lučića jučer je otvorio dogradonačelnik Ervin Kolarec, a tom prigodom dodijeljeni su i certifikati za osam sudionika koji su uspješno prošli edukaciju.

- Ako na mladima svijet ostaje, a gledajući vas, znam da smo u dobrim rukama. Čestitam vam na dosadašnjim uspjesima, već ste svojim fakultetskim diplomama pokazali kako ste svijetla budućnost ovoga grada, a vjerujem da će vam ova edukacija i iskustvo pomoći u budućem poslovnom okruženju – poručio je g. Kolarec.

Mladi učesnici projekta, od 30 njih osam iz V.Gorice, su pod mentorstvom informirali poduzetnike, sudjelovali u organizaciji seminara, upoznali osnove EU projekata i projektnih prijava. Osim što su prošli 120 sati edukacije, mladi su odradili i 120 sati prakse u poduzetničko potpornim institucijama u Velikoj Gorici – Turističkoj zajednici, Udruženju obrtnika te gradskim upravnim odjelima. Nakon svega, osposobljeni su da otvore vrata ureda zainteresiranim strankama koje će savjetovati pri izradi razvojnih dokumenata te informirati o izvorima financiranja i natječajima.

Od osam sudionika troje ih već našlo posao

Edukacija je započela s osam sudionika koji su ispunili zadane uvjete na edukaciji i praksi, a troje se već zaposlilo dok neki najavljuju pokretanje vlastitog posla.

- Ovo iskustvo dobro će mi doći u pokretanju vlastitog poduzeća – kaže Matija Stepanić s diplomom FER-a, jedan od učesnika projekata.

- Puno smo naučili, no pomoglo nam je i u podizanju samopouzdanja potrebnog za uspjeh u poslu – dodala je Anamarija Hucika.

Ured za savjetovanje poduzetnika će sljedećih šest mjeseci raditi utorkom i petkom od 9 do 13 sati na adresi Šetalište Franje Lučića 5. Projekt je sufinanciran je sredstvima Europske unije u iznosu o 1,5 milijuna kuna (78% vrijednosti projekta), a provodi ga Grad Požega u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom te razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije.

mpr2