Grad Velika Gorica

Vijesti

VIDEO: Gradonačelnik Barišić traži sastanak s HEP-om

grijanje21Zbog iznimno visokih i nejasnih računa koje su Velikogoričani dobili za grijanje, a nakon obavezne ugradnje razdjelnika, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić zatražio je hitan sastanak s HEP toplinarstvom.

- Interesi građana uvijek su nam u prvom fokusu zato želimo napraviti analizu gdje je došlo do problema i zašto su građani postupali prema zakonu, a dobili su veće račune. Naši građani nisu dužni isplaćivati “kosture iz ormara” bivše Vlade. Ovome moramo i hoćemo doći na kraj. Želimo dobiti uvid u pravo stanje i zato smo pozvali HEP da nam odgovori na ključna pitanja. Razdjelnici su trebali regulirati stanje, a ovako su zapravo samo napravili kaos – ističe gradonačelnik Dražen Barišić.

Osim toga, Grad je u više navrata tražio od HEP toplinarstva izjednačavanje cijene grijanja u Velikoj Gorici s ostalim gradovima. Iz tog razloga se i sada traži odgovor zašto je u Velikoj Gorici cijena grijanja iznimno visoka uspoređujući je s drugim gradovima s istim sistemom opskrbe toplinskom energijom. Gradonačelnik traži od HEP toplinarstva i prijedloge rješavanja problema kao i planove razvoja i izgradnje energetskih objekata za distribuciju toplinske energije za Grad Veliku Goricu.