Grad Velika Gorica

Vijesti

Gorički učenici idu na svjetsko natjecanje mladih robotičara

robotikaMladi Velikogoričani, Ana Marija Bradić i Josip Maraković ostvarili su plasman na svjetsko natjecanje u robotici.

U gradskoj dvorani u Ludbregu u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza, a uz potporu Srednje škole Ludbreg, Grada Ludbrega i Varaždinske županije održano je 2. kolo Hrvatske lige robotičara – RoboCup Junior Ludbreg Open 2016. Na natjecanju su nastupile 62 ekipe najboljih hrvatskih mladih robotičara, bilo je više od 62 robota, a nijedan nije bio isti. Svi su bili različiti baš kao i ideje učenika koji su ih sastavljali. Na natjecanju su sudjelovale dvije ekipe iz Velike Gorice, a njihovi uspjesi nisu izostali.

U kategoriji On stage Primary, učenici OŠ Eugena Kvaternika Josip Maraković, Matija Mužek i Sven Žerjav, s mentoricama Majom Mačinko Kovač i Marinom Mužek osvojili su prvo mjesto. U kategoriji On stage Secondary učenici OŠ Slavka Kolara, Josip Ilijević, Kristijan Kuzmić i Ana Marija Bradić, s mentoricom Kristinom Panižić, također su osvojili prvo mjesto.

U Ludbregu su se tako rezultatima ostvarenima na prošlom kolu u Zagrebu ‘iskristalizirali’ najbolji učenici. Nakon zbroja dvaju natjecanja, među najboljima su i Josip Maraković i Ana Marija Bradić iz OŠ Eugena Kvaternika koji će predstavljati svoju školu, ujedno i Hrvatsku na svjetskom natjecanju u Leipzigu. ovo je prvi put da se ekipa iz velike Gorice izborila za tako visoki rezultat.