Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad riješio 50 posto zahtjeva za legalizaciju

legalizacija1Grad Velika Gorica do sada je riješio 50 posto zahtjeva za legalizaciju, koju su kao takvi i uvedeni u evidenciju Ministarstva. No, još je 1.745 zahtjeva obrađeno, ali nisu izdana Rješenja budući da podnositelji zahtjeva nisu platili naknadu zbog nezakonitog zadržavanja u prostoru.

Upravo plaćanje navedene naknade, koja je propisana zakonom, građani odustaju od legalizacije. Ovim putem podsjećamo kako je za izdavanje Rješenja potrebno platiti navedenu naknadu, dok plaćanje komunalnog doprinosa koji se uplaćuje Gradu nije uvjet za izdavanje Rješenja o izvedenom stanju, budući da se doprinos plaća nakon izdavanja Rješenja.

Podsjećamo građane kako komunalni doprinos Gradu mogu platiti u obrocima, a postoji i niz olakšica.

Ozakonjenje zgrada s područja Petine i Kosnice rješava Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Grad Velika Gorica za navedeno područje izradio je geodetski snimak na temelju kojeg Agencija za civilno zrakoplovstvo (budući da je riječ o području širenja zračne luke) izdaje Potvrde o mogućnosti legalizacije. Tek nakon navedene potvrde građani donose dopunu zahtjeva i Agencija iz uzima u rješavanje.