Grad Velika Gorica

Najave

Fašnik u Velikoj Gorici

fasnik6Velika fašnička povorka krenut će u subotu 6. veljače u 14 sati iz Školske ulice gdje je predviđeno okupljanje i zagrijavanje za sve grupe. Fašnička povorka će nakon predstavljanja žiriju i turopoljskom narodu ispred Bijele ruže produžiti do velikog grijanog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana, a potom kreće rasplesana zabava za sve uz velikogoričke bendove. Od 21 sat pozornicu preuzima legendarna hrvatska grupa Psihomodo pop s frontmenom grupe Davorom Gopcem.

Čekamo vas 6. veljače od 14 sati na Velikoj fašničkoj povorci koja će proći centrom našega grada, a navečer se zabavite na koncertu legendarne grupe Psihomodo pop! Sljedećeg dana, u nedjelju 7. veljače, povedite svoje klince i klinceze na Mali fašnik gdje ćete od 11 sati moći uživati u predstavljanju brojnih vrtićkih i školskih grupa. Kome neće biti dosta, u nedjelju navečer 7. veljače, neka dođe u restoran Za vašu dušu u Okuju gdje ga čeka Bal pod maskama uz Donacordi-Luna band. Ulaz je za sve besplatan, a najbolje maske očekuju i nagrade!

Zbog održavanja 107. Turopoljskog fašnika, u subotu, 6. veljače, u vremenu od 13:30 do 17:00 sati, u Velikoj Gorici primijenit će se posebna prometna regulacija.

Za sav promet bit će zatvorena Zagrebačka ulica od Trga kralja Peta Krešimira IV. do robne kuće. Autobusne linije iz Velike Gorice prometovat će djelomično izmijenjenim, odnosno obilaznim trasama. U smjeru Velike Gorice, izuzev autobusnih linija 309 i 321, prometovat će se uobičajenim trasama.

Autobusi linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) kretat će s privremeno uspostavljenog stajališta, u neposrednoj blizini terminala Velika Gorica, na Trgu kralja Petra Krešimira IV.Autobusi će voziti Sisačkom ulicom i sjevernom obilaznicom, odnosno Avenijom pape Ivana Pavla II. te Ulicom Hrvatske bratske zajednice odakle skreću ulijevo na Zagrebačku ulicu i nastavljaju na svoju uobičajenu trasu do krajnjeg odredišta.

Preostale linije kretat će s autobusnog kolodovora Velika Gorica!

Autobusne linije 302 (Velika Gorica – Velika Buna), 303 (Velika Gorica – Kozjača) i 304(Velika Gorica – Mraclin) prometovat će od terminala, na Trg kralja Petra Krešimira IV., Sisačkom ulicom i sjevernom obilaznicom, odnosno Avenijom pape Ivana Pavla II., do Ulice Hrvatske bratske zajednice i Kolodvorske ulice, gdje će skretati lijevo u Ulicu Matice hrvatske te Ulicom Slavka Kolara, nastaviti uobičajenom trasom do odredišta.

Autobusi linija 309 (Velika Gorica – Sasi) i 321(Velika Gorica – Strmec Bukevski) vozit će s terminala Velika Gorica, do Trga kralja Petra Krešimira IV., skretat će desno u Sisačku ulicu, zatim lijevo na obilaznicu te Avenijom pape Ivana Pavla II. i Rakarskom ulicom, nastaviti uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta.

Prema Velikoj Gorici, autobusi će voziti uobičajenom trasom do raskrižja Rakarske ulice i Avenije pape Ivana Pavla II., nastavit će Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Kolodvorskom ulicom, do Ulice Matice Hrvatske te dalje na svoje uobičajene trase.

Autobusna linija 319 (Velika Gorica – Lukavec). također će prometovati od terminala, na Trg kralja Petra Krešimira IV., zatim Sisačkom ulicom, odnosno obilaznicom, do Avenije pape Ivana Pavla II. te ulicama Hrvatske bratske zajednice, Kolodvorskom, na svoju uobičajenu trasu.

Autobusi linije 335 (Velika Gorica – Pleso – Donja Lomnica) kretat će s terminala Velika Gorica, nastaviti vožnju Trgom kralja Petra Krešimira IV., Sisačkom ulicom i sjevernom obilaznicom, odnosno Avenijom pape Ivana Pavla II., do Rakarske ulice i dalje redovnom trasom do krajnjeg odredišta. Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i pozivamo sve da iskoriste fašnička događanja za razbibrigu i dobru zabavu te naoružani veseljem i dobrom voljom dođu na goričku špicu s maskom na licu!