Grad Velika Gorica

Vijesti

Zimska služba potrošila 350 tona soli

zimskaSnijeg koji je počeo padati tijekom vikenda, i danas je nastavio bijeliti naš kraj. Zimska služba VG Komunalca do sada je utrošila 350 tona soli.

- Na terenu nije bilo problema, čistili smo ulice prema prioritetima, jučer su svi djelatnici zimske službe bili vani tijekom dana i u noći, čistili smo, solili prometnice prvog prioriteta koje su najprometnije, potom i one drugog i trećeg. Čistili smo parkirališta, pješačke staze u centru grada, srećom nije bilo kvarova na strojevima, mogli ste vidjeti da smo se jučer u 17 sati mogli bezbrižno voziti po gradu – rekao nam je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Tijekom vikenda sve ekipe velike zimske službe i djelatnici male zimske službe čistili su gradske prometnice, a sudeći po današnjim vremenskim prilikama posla će i dalje biti.

-Iako po zakonu stoji da na cesti može biti 10 cm ugaženog snijega nastojat ćemo sve naše prometnice očistiti da budu crne. Građani ipak moraju znati da je prilikom ovakvih padalina to teško postići jer snijeg konstantno pada danas, čim prestane nastavljamo s akcijom čišćenja. I naši djelatnici su samo ljudi, dogodi se da građani nekada imaju nerealne zahtjeve, ako se i dogodi koja greška nastojat ćemo to ispraviti. Ovim putem molimo sve Velikogoričane da ne parkiraju na mjestima gdje to nije dozvoljeno, da očiste prilaze svojim dvorištima i zgradama te da koriste obveznu zimsku opremu tijekom vožnje-poručio je Perić i dodao kako su reagirali na zahtjeve,pritužbe i zamolbe građana.

Dežurni operativci i dežurni telefon dostupni su na broj telefona 01/6221 844. Iz VG Komunalca doznajemo kako su autobusna stajališta kroz Veliku Goricu očišćena, dok stajališta u mjesnim odborima koja su obično uz cestu čisti velika zimska služba. Nanosi snijega koji na stajalištima ZET-a nastaju prolaskom ralica na red će doći kada se počiste ostale prometne površine po prioritetima.

- Ovih dana potrošili smo oko 350 tona soli, na zalihama imamo još 300, a nove količine su u dolasku te ih očekujemo tijekom dana-izjavio je direktor Perić. Sve ceste moraju biti prohodne 24 sata nakon prestanka oborina. Ukoliko snijeg jače pada ne posipava se solju jer već sljedeća ralica će tu sol ukloniti.