Grad Velika Gorica

Vijesti

Sveti Nikola darivao male Velikogoričane

branitelji1U nedjelju ujutro u dvorani Srednjih škola sveti Nikola susreo se s djecom hrvatskih branitelja na priredbi u organizaciji goričke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Na dočeku Svetog Nikole nastupili su članovi KUD-a Čiče, Turopoljske mažoretkinje, Megablast, ARRK Vega te su svi zajedno s djecom dočekali sveca, ali i Krampusa koji se ušuljao u dvoranu.

U organizaciji Društva žena Kuče te Udruge udomitelja “Toplo srce” djeca u pratnji odraslih okupila su se na priredbi kojom su dočekivala svog omiljenog sveca. Kako bi skratili vrijeme čekanja pjesmama i recitacijama publiku su zabavljala djeca okupljena u Dječjem zboru Hrvatskog pjevačkog društva “Kučani”. S radošću su pjevala božićne pjesme, ali i recitirali pjesme o svetom Nikolu, pa i pokoju o Krampusu.

Sveti Nikola svratio je i do Selnice gdje su ga također dočekali najmlađi, pa do Mraclina gdje su mu djeca iz KUD-a Dučec i vrtića u Mraclinu priredila još jednu priredbu i pokazala što su sve naučili pjevati i plesati.

branitelji2selnicamraclinkuce