- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Pučkom otvorenom učilištu bespovratna sredstva iz EU fondova

Posted By Gorica.hr On 02.12.2015. @ 13:51 In Vijesti | Comments Disabled

eu1 [1]Pučko otvoreno učilište Velika Gorica povuklo je bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za projekt EDU VG PP PLUS. Riječ je o prvom europskom projektu u kojem sudjeluje Učilište kao nositelj, a partner je Udruga PET PLUS iz Zagreba.

Ugovor je vrijedan gotovo 1,2 milijuna kuna, a potpisan je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Provedba projekta trajat će godinu dana, a cilj je jačanje kapaciteta ustanove te obrazovanje nezaposlenih osoba. Tijekom projekta zaposlenici Učilišta će prema načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) sudjelovati u osmišljavanju obrazovnih programa za zanimanja voditelja socijalnog poduzeća i samostalnog knjigovođe udruga. Nakon što prođu edukaciju za izradu verificiranog programa zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma, djelatnici Učilišta potom će educirati nezaposlene osobe iz postpenalnog sustava kao i nezaposlene s burze rada. Oni će postati konkurentni na tržištu rada, a Učilište će i nakon završetka projekta moći nastaviti s provođenjem osposobljavanja za spomenuta zanimanja te će koristiti moderan elektronički način učenja e-learning.

„Jako smo zadovoljni što smo se između 80 aplikanata našli u 25 izabranih za ovako vrijedan i kvalitetan projekt od kojeg će Učilište imati višestruku korist. Vjerujem da ćemo ga provesti korektno te da ćemo nastaviti s apliciranjem za sredstva iz europskog fonda – rekla je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog Učilišta Velika Gorica.
Projekt EDU VG PP PLUS Europski socijalni fond financira s nešto više od 90%, a ostatak pokriva Učilište.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/12/puckom-otvorenom-ucilistu-bespovratna-sredstva-iz-eu-fondova/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/eu14.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal