Grad Velika Gorica

Vijesti

Pučkom otvorenom učilištu bespovratna sredstva iz EU fondova

eu1Pučko otvoreno učilište Velika Gorica povuklo je bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za projekt EDU VG PP PLUS. Riječ je o prvom europskom projektu u kojem sudjeluje Učilište kao nositelj, a partner je Udruga PET PLUS iz Zagreba.

Ugovor je vrijedan gotovo 1,2 milijuna kuna, a potpisan je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Provedba projekta trajat će godinu dana, a cilj je jačanje kapaciteta ustanove te obrazovanje nezaposlenih osoba. Tijekom projekta zaposlenici Učilišta će prema načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) sudjelovati u osmišljavanju obrazovnih programa za zanimanja voditelja socijalnog poduzeća i samostalnog knjigovođe udruga. Nakon što prođu edukaciju za izradu verificiranog programa zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma, djelatnici Učilišta potom će educirati nezaposlene osobe iz postpenalnog sustava kao i nezaposlene s burze rada. Oni će postati konkurentni na tržištu rada, a Učilište će i nakon završetka projekta moći nastaviti s provođenjem osposobljavanja za spomenuta zanimanja te će koristiti moderan elektronički način učenja e-learning.

„Jako smo zadovoljni što smo se između 80 aplikanata našli u 25 izabranih za ovako vrijedan i kvalitetan projekt od kojeg će Učilište imati višestruku korist. Vjerujem da ćemo ga provesti korektno te da ćemo nastaviti s apliciranjem za sredstva iz europskog fonda – rekla je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog Učilišta Velika Gorica.
Projekt EDU VG PP PLUS Europski socijalni fond financira s nešto više od 90%, a ostatak pokriva Učilište.