Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvorena školska sportska dvorana u Novom Čiču

dvorana2Nakon što je u rujnu nova škola otvorila svoja vrata, danas u podne svečano je otvorena i školska sportska dvorana u Novom Čiču.

Učenici škole u Novom Čiču od sada će satove tjelesne i zdravstvene kulture održavati u novoj školskoj dvorani. Objekt koji se prostire na 745 metara kvadratnih financirali su Grad Velika Gorica sa 60 posto te Zagrebačka županija s 40 posto. Ukupna vrijednost izgradnje je 14 milijuna kuna.

Prilikom otvorenja gradonačelnik Dražen Barišić zahvalio se svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli da se ovaj objekt izgradi zajedno s novom školom.
- Ova dvorana nije samo obrazovnog karaktera već i društvenog karaktera za potrebe cijelog ovog kraja i njegovih ljudi, pa i Posavine, ova dvorana je školska dvorana, ali je multifunkcionalna i služit će i drugim udrugama. Zadovoljni smo što smo napravili višestruku korist i pozivam na proljeće mještane i na vanjske terene. Novo Čiče je sada zaista prelijepi dio Grada – rekao je gradonačelnik Barišić. Kako bi dvorana bila korištena u punom smislu, preostaje ju još napuniti s dvoranskom opremom i rekvizitima.

U svečanom programu sudjelovali su učenici Umjetničke škole Franjo pl. Lučić, članovi KUD-a Čiče, ujedno i učenici škole u Novom Čiču, te članovi Judo kluba Kokica koji su demonstrirali borilačke vještine. Uz balone dvoranu su danas krasili i crteži učenika na temu sporta kao i crtež, vjerujemo, buduće maskote školskog sportskog kluba nazvane “Čičko”.

Pred kraj otvorenja župnik Prepeljanić blagoslovio je novi objekt te izrazio nadu da će škola i središnji novouređen trg ispred škole dobiti ime pokojnog hrvatskog kardinala Franje Kuharića.

- Mislim da je to red da se trg zove po blagopokojnom kardinalu Kuhariću jer taj trg je glavni mjesni trg koji komunicira između kapelice, škole i crkve uz glavnu cestu i ima sve karakteristike da dobi takvo ime – rekao je nakon otvorenja dvorane gradonačelnik. Podsjetimo, zemljište za školu u Novom Čiču darovala je 2010. godine Zagrebačka nadbiskupija.

dvorana1dvorana3dvorana5dvorana4