- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Obilježavanje 20. godina Grada Velike Gorice

Posted By Gorica.hr On 04.12.2015. @ 23:00 In Najave | Comments Disabled

vg203 [1]Tijekom prosinca organizirano je niz događanja i manifestacija kojima se obilježava 20. obljetnica Grada.

Na sam blagdan svete Lucije, 13. prosinca, organizirano je polaganje vijenaca u spomen poginulim braniteljima, sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, spravišće Plemenite općine Turopoljske, a u 18 sati, nakon paljenja treće adventske svijeće, bit će organizirana povorka svjetlosti. U njoj sudjeluju naše udruge, a pozvani su i svi građani koji se žele priključiti, neka dođu s lampionom ispred Muzeja Turopolja u 18 sati. Povorku će predvoditi banderij i izviđači koji nose Betlehemsko svjetlo. Na taj način obilježit ćemo svetu Luciju, zaštitnicu našega grada. Povorka će ići od Muzeja Turopolja do Trga Stjepana Radića, gdje će biti prigodni program, koji završava velikim rođendanskim koncertom Prljavog kazališta.

Ispred Pučkog otvorenog učilišta već traje prvi festival hrane u organizaciji tvrtke Wok by Matija, pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice, a na istom mjestu će biti organiziran i doček nove godine. Ove godine u jednu će manifestaciju biti objedinjen velikogorički glazbeni festival i božićni koncert, na način da će nastupiti izvođači s VGF-a koji su u proteklim godinama ispjevali pjesme o Velikoj Gorici, a u božićnom dijelu sudjeluju kulturno umjetnička društva.

Dječji vrtići izradili su ukrase koji simboliziraju grad, velike broje 20 koji su postavljeni na ulazima u Veliku Goricu i turove, kao simbol grada, koji su postavljeni ispred Muzeja Turopolja, Pučkog otvorenog učilišta i na Trgu Stjepana Radića.

vg20program [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/12/obiljezavanje-20-godina-grada-velike-gorice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vg203.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vg20program.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal