Grad Velika Gorica

Vijesti

Mladi okitili gradski bor dobrim željama

bor1Velikogorički srednjoškolci okitili su gradski bor ispred Pučkog otvorenog učilišta kuglicama koje nose njihove dobre želje za nadolezeći Božić i novu godinu. Zajednička je to inicijativa Grada Velike Gorice, Savjeta mladih i portala Kronike Velike Gorice.

– Napisao sam svoju želju i mislim da će se moja poruka da uspješno završim ovu školsku godinu sigurno ispuniti. S obzirom da je vrijeme darivanja, želimo da se čuju i naše želje – rekao je Marin Sudar, učenik Srednje strukovne škole.

Urediti bor mogli su i građani izradom svoje kuglice, no poglede su najviše privlačile želje mladih srednjoškolaca.

– Ove godine su se po prvi puta sve četiri škole uključile u ovu akciju u kojoj su se svi družili. Misli da je ovo jedna hvalevrijedna akcija. Nadamo se da će se većina želja koje su napisali i ispuniti – rekla je Sanja Šipušić Škomar, psihologinja u Srednjoj strukovnoj školi.

– Mi smo se kao Grad odmah odazvali takvoj inicijativi u ovo Božićno i blagdansko vrijeme. Lijepo je da se mladi na ovaj način povezuju i kreativno izražavaju – istaknula je Mirna Gajski Jolić iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

Ovom akcijom željelo se potaknuti mlade na promišljanje o Božiću i svemu dobrome što nas uči i na što nas potiču ovi blagdani, a grad je dobio najljepše uređeni bor. Također je pokrenuto pozitivno razmišljanje i djelovanje, pa se možemo samo nadati kako će ovakvo kićenje gradskih borova postati tradicija.

bor2bor3bor4bor5