- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Dvadeset godina Grada Velike Gorice

Posted By Gorica.hr On 14.12.2015. @ 16:31 In Vijesti | Comments Disabled

IMG_4628 [1]Velika Gorica proslavila je 20. rođendan velikim koncertom Prljavog kazališta, koji je održan pred prepunim Trgom Stjepana Radića. Koncertu je prethodila Povorka svjetlosti, budući da je zaštitnica grada sveta Lucija. Svečanim tonom nastavljeno je i u ponedjeljak kada su na Akademiji dodijeljene nagrade Grada Velike Gorice.

- Velika Gorica u proteklih 20 godina potpuno se promijenila. Mislim da neću pogriješiti ako kažem, a to mi svjedoče brojni gosti koje primam, kako je Velika Gorica hrvatski grad koji se u 20 godina najviše izmijenio. Naši gospodarski i demografski rezultati pokazuju vrlo jasno: Velika Gorica je najbrže rastući i najperspektivniji grad u Hrvatskoj – istaknuo ej gradonačelnik Dražen Barišić prilikom govora sna Svečanoj akademiji, dok je predsjednik Gradskog Vijeća Tomo Vidović zahvalio svim dosadašnjim gradonačelnicima i svima koji su ikada bili ili jesu gradski vijećnici.

Najveći gradski projekt je aplikacija za sredstva EU za aglomeraciju Velika Gorica, proširenje postojećeg pročistača otpadnih voda i izgradnju odvodnje vrijedan oko 55 mil eura. Među važnijim projektima, koji su završeni u posljednjih nekoliko godina ističe se nova sportska trenažna dvorana, nova osnovna škola s dvoranom u Novom Čiču, dječji vrtić u Velikoj Mlaki, reciklažno dvorište vrijedno 4,5 milijuna kuna, punionice za električna vozila besplatni Internet s 58 pristupnih točaka, a predstoji u sljedećoj godini izgradnja bazena, centra za posjetitelje, novo prometno rješenje grada s uvođenjem kružnih tokova.

- Veliku Goricu u bliskoj budućnosti vidim kao Pametni grad; grad u kojem ćemo korištenjem znanja, novih tehnologija i obnovljivih izvora energije našim građanima konstantno unaprjeđivati kvalitetu življenja, pritom vodeći računa o očuvanju zdravog i čistog okoliša. U tom smjeru pripremamo naš proračun za sljedeću, i za godine koje dolaze i koji će se usmjeravati upravo prema ovim sektorima – koji nama i našoj djeci grade nove prilike i bolju budućnost. Nove tehnologije uvodimo u sustav upravljanja gradom ali u sve segmente koji mogu biti na korist našim građanima. To je nešto što Velikogoričani zaslužuju i što moramo napraviti kako bi se svrstali uz bok svjetskim gradovima – poručio je gradonačelnik.

IMG_4543 [2]IMG_4545 [3]IMG_4549 [4]IMG_4558 [5]IMG_4554 [6]IMG_4573 [7]IMG_4572 [8]IMG_4603 [9]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/12/dvadeset-godina-grada-velike-gorice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4628.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4543.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4545.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4549.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4558.jpg

[6] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4554.jpg

[7] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4573.jpg

[8] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4572.jpg

[9] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/IMG_4603.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal