Grad Velika Gorica

Najave

'Volim život': Dani osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici

volim_zivotPod nazivom „Volim život“ od 1. do 5. prosinca u Velikoj Gorici obilježavaju se Dani osoba s invaliditetom. Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca. Tim povodom ovog tjedna u našem gradu slijedi niz događanja kojima se nastoji upoznati javnost sa svakodnevnim problemima s kojima se naši sugrađani, osobe s invaliditetom susreću, ali kojima se promovira i njihovo aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici.

Prvog dana ove manifestacije osobe s invaliditetom primit će gradonačelnik Dražen Barišić u Gradskoj vijećnici 1. prosinca u 17 sati, a potom na istom mjestu slijedi predstavljanje projekta „Volim život“, odnosno projekcija filma „U zdravom tijelu, zdrav duh“ koji je posvećen našim sugrađanima, osobama s invaliditetom koje su unatoč svim preprekama odlučile baviti sportom i u tome su uspješni.

Tijekom ovog tjedna bit će raznih sadržaja, pa pozivamo sve Velikogoričane da se odazovu i tako daju podršku svima onima koji su uključeni u ovaj projekt, jer ovo događanje posvećeno je svim Velikogoričanima.

-Dragi Velikogoričani, ovi dani su pripremljeni za vas. Želimo vam pokazati kako žive osobe s invaliditetom u našem gradu, oni veliki i oni mali. Najviše od svega vam želimo pokazati ono na što smo ponosni-naše talente – stoji u pozivu.

RASPORED DOGAĐANJA:

1.prosinca- Gradska vijećnica (POUVG)

17:00- Susret s gradonačelnikom i projekcija filma “U zdravom duhu, zdravo tijelo”
Izložba umejtničkih radova i proizvoda

2. prosinca (Centar za odgoj i obrazovanje)

10-14 sati Dan otvorenih vrata savjetovališta za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom “Velika Gorica”
15-16 sati- radionice za učenike

3. prosinca (POUVG)

18 sati- predstava “Gradu s ljubavlju” i projekcija filma “U zdravom duhu, zdravo tijelo”

4. prosinca
12 sati- predavanje dr. Jasmine Ivšac Pavliša “Potpomognuta komunikacija” (Gradska vijećnica)
18 sati- predstavljanje projekta “Napredujmo zajedno” (Središnji odijela knjižnice Grada Velike Gorice)

5. prosinca
9-14 sati- Memorijal u boćanju za osobe s invaliditetom “Marijan Dobrinčić” (Gradska sportska dvorana)
20:15 sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije