Grad Velika Gorica

Iz medija

U Velikoj Gorici će se školovati tehnički stručnjaci iz cijeloga svijeta

caU Tehničkom središtu Croatia Airlinesa predstavljen je novi međunarodni program školovanja tehničkog osoblja, jedini takve vrste u Europi, koji je pokrenut u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica.

Uprava tvrtke predstavila je i nove ugovore o održavanju inozemnih zrakoplova u sklopu kojih je dogovoreno obavljanje najzahtjevnijih tehničkih pregleda na zrakoplovima Thomasa Cooka i TACA-e.

Dodatni razvoj tehničkog središta tvrtke, koji se temelji na hrvatskom znanju i međunarodno priznatoj stručnosti, omogućit će kompaniji da u ovom sektoru poslovanja ostvari prihod od oko 33 milijuna kuna u 2015. godini.

Novi međunarodni program školovanja tehničkog osoblja u Tehničkom školskom centru Croatia Airlinesa projekt je iznimnoga komercijalnog, ali i strateškog potencijala. Odobrila ga je i certificirala Europska agencija za civilno zrakoplovstvo (EASA) i očekuje se da će privući veliki broj polaznika iz cijelog svijeta. Program je jedinstven po tome što polaznici na jednome mjestu dobivaju i teorijsku i praktičnu nastavu te mogućnost završetka školovanja stjecanjem akademske titule.

Konkretno program omogućuje polaznicima dobivanje osnovne tehničke dozvole B1 za održavanje zrakoplova kao i inženjerske dozvole C1 za vođenje velikih pregleda na zrakoplovu.

Osim toga polaznicima se omogućuje i dobivanje dozvole za održavanje zrakoplova Airbus 320. Dakle studentima je tijekom studija omogućeno da prođu teoriju i praksu, koja rezultira dobivanjem akademske titule inženjera prvostupnika.

U prvoj skupini školovat će se 12 polaznika iz Velike Britanije, Njemačke, Cipra, Pakistana i s Bliskog istoka.

Mogu reći da smo vrijednim radom od učenika postali učitelji na globalnom tržištu. Pokretanjem ovoga programa još snažnije smo iskoračili na međunarodno tržište visokostručnog obrazovanja u zrakoplovnoj industriji i omogućili još veći izvoz hrvatskog znanja. Tu sam osobito ponosan na naše kvalitetne i stručne zaposlenike bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, istaknuo je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

Izvor: HRT