Grad Velika Gorica

Obavijesti

U srijedu posebna regulacija prometa; ZET-ovi autobusi voze preko Domovinskog mosta

grad1Povodom sastanka na najvišoj razini „Predsjednički proces Brdo – Brijuni 2015.“ koji će biti održan sutra, srijeda 25. studenoga, na području Zagreba i Velike Gorice uspostavit će se privremena regulacija prometa i organizacija javnog prijevoza.

Nju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova prema potreba dolaska visokih gostiju u Veliku Goricu i Zagreb. Mole se građani da prema svojim odredištima krenu puno ranije bilo da koriste javni prijevoz ili druga prometna sredstva i da poštuju upute ovlaštenih osoba koje će regulirati promet. Tako je izdana suglasnost za zabranu zaustavljanja i parkiranja za sva vozila na području velike Gorice od 24.11. od 20 sati do 25.11. do 21 sat u sljedećim ulicama:

Ulica Rudolfa Fizira
Zagrebačka cesta od Zadarske do granice sa Gradom Zagrebom
Vukomerička ulica od Zagrebačke do kolnog ulaza u Servis Auto Zubak
Kao i zabranu prometa za sva vozila 25.11. od 7:30 do 8:30 i od 18:30 do 19:30 na trasi prometnice – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka cesta do granice sa Zagrebom i obrnuto.

ZET: Autobusi do Zagreba sutra voze preko Domovinskog mosta

Autobusne linije od Velike Gorice do Zagreba 268 i 330 sutra će ujutro do Glavnog kolodvora u Zagrebu prometovati preko Domovinskog mosta.

Goričke autobusne linije izmijenjenom trasom putnike će prevoziti preko Domovinskog mosta, Heinzelovom te Ulicom grada Vukovara do Glavnog kolodvora, uz moguća privremena zaustavljanja u široj zoni prolaska štićene kolone.

-U vremenu ograničenog prometa u Zagrebu neće voziti ni tramvaji Avenijom Dubrovnik, no, prohodne će biti dionice od Savskog mosta prema sjeveru, odnosno sa suprotne strane od Zapruđa prema Aveniji Marina Držića. Bez javnog prijevoza povremeno će biti i paralelni tramvajski koridor kroz Ulicu grada Vukovara, a takav režim primjenjivat će se, ovisno o operativnim potrebama, najdulje do 8 sati i 15 minuta. U tom razdoblju tramvaji neće voziti Vodnikovom-poručuju iz ZET-a.

Aktualna prometna situacija moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a, a informacije će biti dostupne i na besplatnom telefonskom broju 0800 200 060. Isti režim prometa očekuje se i u vremenu od 19 do 20 sati.