- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Predstavljanje igrano-dokumentarnog filma ‘Živim život bez nasilja’ u Velikoj Gorici

Posted By Gorica.hr On 18.11.2015. @ 08:49 In Vijesti | Comments Disabled

mladi1 [1]I mladi u Velikoj Gorici žive životom bez nasilja. Tako je u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici svečano prikazan igrano-dokumentarni film „Živim život bez nasilja“ koji je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima.

Film pruža uvid u proživljena iskustava svih uključenih u istoimeni projekt primarne prevencije te prikazuje prikupljena i prenesena znanja provoditelja i učenika. Također, film ujedno predstavlja i poziv javnosti za odabir pozitivnih životnih vrijednosti što u konačnici pridonosi jačanju nediskriminacije, nenasilja i tolerancije. Ovaj jednosatni igrano-dokumentarni film posvećen je Miroslavu Tunjiću kojeg su 14. studenog 2010. pretukla dva mladića, a 17-godišnji Miroslav od posljedica je preminuo.

Prije same projekcije filma oko 300 učenika iz osnovnih škola sa područja Grada Velike Gorice OŠ Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Jurja Habdelića, OŠ Nikole Hribara, OŠ Šćitarjevo, OŠ Velika Mlaka i OŠ Vukovina imalo je priliku uživati u nastupu plesne skupine „Megablast“, višestrukih državnih, europskih i svjetskih prvaka, koji su u svom nastupu pokazali temu nasilja kroz ples.
Na predstavljanju filma predstavnik grada Velike Gorice, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar uručio je zahvalnicu i prigodne poklone predsjednici Dječjeg gradskog vijeća Jani Špičić iz OŠ Velika Mlaka i njezinoj zamjenici Petri Barišić iz OŠ Eugena Kumičića. Dječje vijeće iniciralo je snimanje filma Krug (ne) tolerancije a koji film je snimljen sa ciljem progovaranja o toleranciji među mladima i prihvaćanju različitosti.

mladi2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/11/predstavljanje-igrano-dokumentarnog-filma-zivim-zivot-bez-nasilja-u-velikoj-gorici/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mladi17.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/mladi28.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal