- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gorički dragovoljci i veterani u Vukovaru

Posted By Gorica.hr On 23.11.2015. @ 05:29 In Vijesti | Comments Disabled

vukovar1 [1]U sklopu obilježavanja „ Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.“- počast žrtvi Vukovara u Domovinskom ratu i spomen na više od 1600 poginulih hrvatskih branitelja i civila te nekoliko stotina onih koji se još uvijek vode nestalima, a trag im se gubi upravo u Vukovaru, odali su članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Velika Gorica i Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski Zagrebačke županije te njihovi članovi obitelji.

Dolaskom u Vukovar najprije su posjetili Ratnu bolnicu, mjesto sjećanja i spomen obilježje žrtvama, ranjenicima koji su odvedeni i mučki ubijeni na Ovčari. Potom su obišli Spomen dom Blago Zadro na Trpinjskoj cesti, Spomen obilježje poginulim policajcima u Borovu selu, masovna grobnica Ovčara, Spomen dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata Vukovar, te križ, simbol žrtve na ušću Vuke u Dunav

- Naš domaćin, vodič bio je vukovarski borac, Martin Nedić kojem se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu i cjelodnevnom druženju. Puni emocija i u mislima na nemile događaje 1991. godine napustili smo grad heroj Vukovar – poručili su gorički branitelji.

vukovar2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2015/11/goricki-dragovoljci-i-veterani-u-vukovaru/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vukovar13.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vukovar23.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal